Fra Stamsund til Buenos Aires

Andreas Eilertsen, Cristina Granados og Cristian Weidmann Cabrera drar på turne med forestillingen "Julios Labyrinter" (foto: Eilertsen og Granados teaterkompani)
Eilertsen og Granados Teaterkompani fra Stamsund tar oppsetningen "Julios Labyrinter" til Spania og Argentina.

Eilertsen og Granados Teaterkompani fra Stamsund tar oppsetningen "Julios Labyrinter" til Spania og Argentina. 

Startskuddet for teaterturneen går 27. oktober, og Madrid er den første byen som får besøk av teatergruppen. Videre går turen til Sevilla før kursen settes mot Sør-Amerika og Buenos Aires.


Oppsettingen i den argentinske hovedstaden blir høydepunktet for kompaniet. Forstillingen skal holdes i Centro Cultural de la Memoria Haroldo Conti, og er ifølge teatergruppen, Argentinas mest anerkjente kulturinstitusjon. I tillegg er kulturhuset byens menneskerettighetssenter.

- Å spille der er stort, og ikke minst prestisjefylt for teaterkompaniet. Dette blir en fantastisk anledning for å feire både Julio Cortázar og ikke minst friheten, sier skuespillerne Andreas Eilertsen og Cristina Granados.


Teateroppsetningen "Julios Labyrint" er inspirert av den argentinske forfatteren Julio Cortázars liv og verker. Turneen som Eilertsen og Granados Teaterkompani skal ut på har som hovedmål å feire forfatterens 100 års jubileum. Julio Cortázar var en Argentinsk forfatter og essayist. Cortázar tilhørte den latinamerikanske generasjonen som kalles "el boom". Han er mest kjent for romanen "Rayuela".

Eilertsen & Granados Teaterkompani ble startet i 2006 av Andreas Eilertsen og Cristina Granados. Forestillingen "Julios Labyrint" hadde premiere i 2010 på teaterkompaniets teater i Stamsund.

Det er kunstfestivalen Dias Nordicos som arrangerer turneen, og Eilertsen og Granados teaterkompani er Norges bidrag. Turneen er støttet av Norsk Kulturråd.

 

 

 

 

 

Tags