Statoil selger for 14.3 milliarder kroner

Statoil har solgt sin eierandel på 15,5 % i produksjonsavtalen for Shah Deniz i Aserbajdsjan, til det malaysiske olje- og gasselskapet Petronas. Transaksjonsverdien er 2,25 milliarder amerikanske dollar.

Statoil har solgt sin eierandel på 15,5 % i produksjonsavtalen for Shah Deniz i Aserbajdsjan, til det malaysiske olje- og gasselskapet Petronas. Transaksjonsverdien er 2,25 milliarder amerikanske dollar.

– Statoil har skapt betydelig verdi ved å delta i utviklingen av dette feltet gjennom årene, og er fornøyd med å ha inngått denne avtalen med PETRONAS. Salget optimaliserer porteføljen vår og styrker vår finansielle fleksibilitet til å prioritere industriutvikling og verdiskapende vekst, sier Lars Christian Bacher, konserndirektør for Utvikling og produksjon internasjonalt i Statoil.

Shah Deniz-feltet ble funnet i 1999. Det ligger i dypvannsområdet av Det kaspiske hav, 70 km sørøst for Baku. Shah Deniz Steg 1 ble satt i produksjon i 2006. Shah Deniz-partnerne produserer nå omkring 26 millioner kubikkmeter gass og 53.000 fat kondensat per dag, tilsvarende omkring 225.000 fat oljeekvivalenter per dag.

– Etter salget satser vi videre på virksomheten vår i Aserbajdsjan, som fortsatt spiller en viktig rolle i Statoils internasjonale portefølje, sier Bacher i en børsmelding.

Ikrafttredelsen skjer 1. januar 2014. Transaksjonen forventes å bli fullført i begynnelsen av 2015, med forbehold for myndighetsgodkjennelse.

Tags