Med branndører ut i verden

Næringsminister Monica Mæland gjorde den høytidelige åpningen av Bomek Groups nybygg helt uten snorklipping. Foto: Linda Storholm
Bodøfirmaet er verdensledende, og lørdag åpnet Rapp Bomek sitt nye produksjonslokale som skal sikre utvikling, og enda større verdensherredømme.

Bodøfirmaet er verdensledende, og lørdag åpnet Bomek Groups nye produksjonslokale som skal sikre utvikling og verdensherredømme. 

De 110 ansatte lager spesialdesignede branndører til olje- og gassindustrien. De er verdensledende på feltet, dobbelt så store som nærmeste konkurrent og mest lønnsom. Men selv om industribedriften allerede er verdensledende er dette bare starten.

Med nye moderne lokaler øker de produksjonen og rigger for vekst. Utviklingen i selskapet har vært formidabel de siste årene med en omsetningsvekst de to siste årene på hele 60 prosent. 

Åpningen av de nye lokalene var det ingen ringere enn næringsminister Monica Mæland som sto for. 

- Bortsett fra byen jeg lander i hver fredag er Bodø den byen jeg har besøkt desidert mest som statsråd, sier hun innledningsvis. 

Midt i smørøyet

Mæland mener Bomek Group ligger midt i smørøyet med tanke på de store investeringene som er spådd å komme i energisektoren i årene framover. 

- Dere er ikke bare lokale, men en av Nord-Norges mest globale bedrifter. Og det er viktig når vi vet at omtrent 40 prosent av omsetningen i leverandørindustrien skjer i et globalt marked, sier statsråden. 

Mæland var videre i åpningstalen opptatt av hvordan regjeringen legger til rette for økt konkurransekraft for norske bedrifter tross store produksjonskostnader. Hun viste til endringer i bedriftsskatten slik at bedrifter kan investere og trygge arbeidsplassene, forenklinger for næringslivet, økt satsing på infrastruktur og kunnskap. 

- Vi skal utvikle Nord-Norge til en av de mest skapende og bærekraftige regionene i Norge, sier Mæland før hun på symbolsk vis gikk gjennom døra som sto plassert på scenen:

- Dette er en bedrift som satser og går foran, lykke til med nybygg! 

Høy kvalitet

Fra lokalene i Bodø har Bomek Group lagt grunnlaget for videre vekst mener administrerende direktør Lars Munksø. 

- Vi skal styrke vår posisjon som verdensledende gjennom etabering av nye eksportmarkeder, produktutvikling og gjennomføring av globale tiltak i løpet av 2015, sier han og tilkjennegir høye ambisjoner. Med nye produksjonslokaler på plass er grunnlaget på plass. 

 - I alle land med olje- og gassinstallasjon skal det være en dør fra oss, sier Munksø. Direktøren kom til Bodø og Rapp Bomek mye på grunn av det planlagte nybygget, og lørdag sa han at han nå ser for seg en ny æra for selskapet.  

Han takket spesielt de ansatte som er kjernen i virksomheten, og lovet å ta dem med på ei reise i nye forretningsområder, produktuvikling og følelsen av å være best i verden. 

- Vi er i nord, og likevel har vi klart å øke år for år, tross høye lønninger og dyre produksjonskostnader sammenlignet med konkurrenter i andre land, og det har vi klart primært på grunn av medarbeiderne. Dere er dedikerte, ansvarsbevisste og med høyt fokus på kvalitet. Det vi leverer herfra er Arctic Quality by nature, slo Munksø fast. 

Hører til i landsdelen

Mens mange arbeidsintensive virksomheter flagger ut bedriftene til lavkostland velger Bomek Group og eierne Nord Kapitalforvaltning at verdiskapningen skal skje i landsdelen.  

Rapp Bomek er del av en lang og stolt industritradisjon. Med base i Bodø har selskapet utviklet sterke merkevarer. Fra hovedkontoret i Bodø styrer Bomek Group sin globale aktivitet som spenner fra Skandinavia til Afrika, Brasil og Kina. 

 

Bomek
Administrerende direktør Lars Munksø og statsråd Monica Mæland er enige om at etableringen er viktig for såvel Bodø som Nord-Norge. Nye lokaler sikrer fortsatt utvikling hos verdens ledende produsent av branndører. Foto: Bomek Group

Bomek Group

Har utviklet og produsert avanserte branndører til offshore- og landbaserte installasjoner siden 1983. 

Internasjonalt ledende innen sine forretningsområder, og etablert i sentrale markeder i USA, Brasil, Europa, Asia og Australia. 

Hovedkontor i Bodø . 

 

Bomek Foto: Linda Storholm
Nybygget ligger på Burøya i Bodø. Foto: Linda Storholm

Tags