Statoil beklager hastverk

Statoil beklager at selskapet sendte boresøknader for Barentshavet sent. Miljøorganisasjoner raser, skriver Aftenbladet.

Statoil beklager at selskapet sendte boresøknader for Barentshavet sent. Miljøorganisasjoner raser, skriver Aftenbladet.

-Å levere søknader sent, og sette riggen i posisjon før behandlingen er ferdig, er et knep fra oljeselskapene for å legge press på Miljødirektoratet, sier Erlend Tellnes, kampanjeleder for Arktis i Greenpeace Norge.

Statoil begynte boringen ved oljebrønnen Pingvin i Barentshavet flere uker før klagefristen gikk ut. Nå ligger de klar til å bore letebrønn Isfjell like ved, også denne lenge før klagefristen er gått.

Til Aftenbladet bekrefter Statoil bekrefter at selskapet er i gang med å bore oljebrønnen Isfjell i Barentshavet. Men selskapet understreker at selskapet forholder seg til tillatelsen som er gitt av myndighetene.

Statoil beklager likevel at selskapet ble for sene med å sende søknader for området. Dette skyldes, ifølge Heradstveit, at boreriggen ble tidligere ferdig i Hoop-området enn antatt, skriver Aftenbladet.

Tags