Nytt håp i Hoop

Gårdagens oljefunn nordvest for Wisting Central-feltet gjør at vi nærmer oss et drivverdig volum for et eget feltsenter nord i Barentshavet, melder oljeselskapet OMV Norge AS.

Feltet ligger i Hoop-området, omlag 30 mil nord for Hammerfest.

- Allerede i de nedre anslagene er Wisting nå større enn Goliat som er anslått til 192 millioner fat. Tidlige estimat er ofte konservative, så vi snakker fort om reserver som er dobbelt så store som Goliat, opplyser Petro Arctic.

Petro Arctic er interesseorganisasjonen for bedrifter som ønsker å posisjonere seg som leverandører til utbygging og drift av Snøhvit, Goliat, Norne, Shtokman og framtidige utbyggingsprosjekter i Nord-Norge og Barentshavet.

- Hvis vi ser i det øverste sjiktet av prognosene, nærmer man seg nå en størrelse som vil kunne gi lønnsomhet til et nytt feltsenter i Barentshavet. De optimistiske prognosene er veldig positive. Med en optimal utvikling videre kan en plattform være på plass før 2025, sier Kjell Giæver som er direktør i Petro Arctic.

Foruten OMV Norge AS, som sitter på en eierandel på 25 prosent, er også Statoil (15 prosent), Idemitsu PEtroleum Norge (20 prosent) og Tullow Oil (20 prosent) partnere i denne lisensen.

Tags