Første programslipp fra SALT

Nå er det klart hvilke artister som kommer til åpningshelga til SALT - på Sandhornøy i Gildeskål - 29 - 30. august.

Fredag 29 august skal den amerikanske artisten Lonnie Holley, The Arctic Symphonic Orchestra, DJ Are Mokkelbost og Ensemble Yalajali opptre.Kvelden etter kan publikum høre Biosphere, Warduna, Slagr and Elle Marja Eire.

Mer om programmet finner du på den nye hjemmesiden til SALT.

Det er flere spennende ting på gang - både for dem som har tenkt seg til Langsanden på Sandhornøy i løpet av det neste året - og for arrangørene.

Fylkesrådet i Nordland har bestemt seg for å bevilge til sammen 1,6 millioner til det internasjonale kunstprosjektet SALT.

- Dette er et prosjekt som har veldig mange spennende sider. Det er et enestående kunstprosjekt. Samtidig vil det kunne få betydning i reiselivssammenheng, og det passer godt inn i fylkesrådets satsing på kulturnæringer i Nordland. I SALT skal være i Gildeskål i ett år, men vi tror prosjektet vil skape stor interesse og gi langsiktige positive ringvirkninger for reiselivet og næringsutvikling utover dette. Det gjelder ikke bare for Gildeskål, men for hele regionen, sier fylkesråd for kultur, miljø og folkehelse Hild-Marit Olsen (Ap).

En million kroner bevilges fra DA-midlene med fokus på at prosjektet er et nytt og innovativt opplevelsestilbud. 400 000 kroner som tilskudd til et ringsvirkningsprosjekt i regi av Gildeskål kommune. Salt har også fått en bevilgning på 210 00 kroner til selve kulturprogrammet.

- SALT er kjempeglad for at fylkeskommunen er med å støtter oss, sier daglig leder Andreas Førde.

 I løpet av hele prosjektperioden på Sandhornøy forventer han omlag 50 000 besøkende.

Tags