Krohn Traaseth til Finnmarkskonferansen

Anita Krohn Traaseth, påtroppende direktør i Innovasjon Norge, har stått på ønskelista til Finnmarkskonferansen i flere år. (Foto: HP Norge)

Blant trekkplastrene på årets Finnmarkskonferanse er Anita Krohn Traaseth, som kort tid etter konferansen tiltrer som direktør i Innovasjon Norge.

- Vi ser konturer av en kjempevekst i nord, og vår konferanse skal nettopp ha fokus på de muligheter som ligger her. Vi ser fram til å møte engasjerte innledere, motivatorer og konferansedeltakere som sammen kan gi og få inspirasjon og kunnskap til å møte veksten som kommer, skriver arrangørene på konferansens hjemmeside.

Årets konferanse arrangeres i Alta 2. og 3.september, og det er 11.gang Origo, Ishavskraft og Alta Kraftlag står sammen på arrangører.

Anita Krohn Traaseth er for mange kjent både som direktør for Hewlett Packard Norge, og bloggeren "Tinteguri. Hun er også forfatter, etter at hun i mars i år debuterte på Cappelen Damm, med "Godt nok for de svina".

Da Finnmarkskonferansen sikret seg Traaseth var det ennå ikke klart at det var hun som skulle bli valgt som den kommende direktøren i i Innovasjon Norge. Hun tiltrer stillingen først 15. september.


Stått på ønskelisten i flere år

– Det var ikke så vanskelig å få henne opp, det har med at du har noen som trekker i trådene. Men da vi fikk vite at hun er utpekt som direktør i Innovasjon Norge innså vi at det var et enda større scoop.

Det sier Beate Juliussen, prosjektleder i Finnmarkskonferansen, til Finnmark Dagblad. Hun forteller at Traaseth har stått høyt på ønskelista i flere år:

– Hun er dyktig på digitale medier, hun har tatt en rolle og hun er kvinne. Vi er bestandig på utkikk etter flinke damer som har tatt en plass i det offentlige rom. Hun er en slik person, sier Juliussen.

Årest konferanse har tittelen "Finnmark - midt i verden":

- Vi har landet på denne tittelen fordi vi er rik på ressurser, har mange næringsmuligheter men vi plasserer oss kanskje mange ganger ikke midt i verden. Målet med konferansen er at vi skal være blant de som legger til rette for å spre det positive ordet om Finnmark, og sånn sett er programmet og konferansen også i år en plattform for å skape den positive praten om Finnmark, sier Juliussen.


Brussel kommer

Til konferasen i september kommer også Svein Arild Steen-Mevold som er direktør for Scandic Hotels i Norge. Scandic-kjeden har som kjent overtatt driften av Rica-hotellene, og med det er Steen-Mevold en aktuell mann også i landets nordligste fylke.

Trond Haukenes (direktør ved Nord-Norges Europakontor i Brussel), sametingspresident Aili Keskitalo, filmskaper Nils Gaup og gründer Linn Henriksen skal også delta. De to siste skal snakke om verdiskapning gjennom filmproduksjon.

Blant de lokale bidragsyterne er blant annet Hammerfest-ordfører Alf E. Jakobsen, Anja Graven (daglig leder i Graveniid) og Fred Persen (investorkontakt i Northcape Turnaroundport).


De gode historiene

- Tilbakemeldingene fra de som har deltatt på konferansen har sagt at det har vært veldig viktig for dem å høre fra lokale. Skal vi si at vi er midt i verden så må vi også trekke frem de gode historiene blant de mange gode bedriftene i Finnmark. Konferansen blir sånn sett en plass å få vist seg fram for disse, sier Juliussen.

Hun mener det er et stort behov for konferansen:

- I 2004 var situasjonen ganske annerledes i Finnmark enn den er nå. Da hadde konferansen en veldig viktig rolle i forhold til økt selvfølelse for finnmarkingene. Man merker at selvfølelsen er blitt bedre. Vi har mye mer tro på oss selv, og vi står ikke med lua i hånda og er beskjeden slik vi ofte gjorde tidligere. Men jeg tror ikke vi er ferdig, sier hun.

Hun anerkjenner imidlertid at konkurransen etterhvert har blitt stor, også på konferansesiden.

– Vi ser at vi har flere konkurrenter enn tidligere, sier hun.


Leter etter kandidater

– Men Finnmarkskonferansen er den eneste konferansen som er næringsuavhengig og for hele fylket. Det er viktig for oss å samle fylket, fordi en arena og et møtepunkt der du kan møte andre bransjer er viktig, slår hun fast.

I forbindelse med konferansen letes det forøvrig fortsatt etter kandidater til næringslivsprisen:

- Eierne av Finnmarkskonferansen vil belønne gode resultater og lanserte konferansens egen næringslivspris i 2010. Da gikk den til Grieg Seafood Finnmark. Prisen har så gått til Norsk Test fra Kirkenes, Finnmarksløpet og Nordlysmat. Nå trenger vi kandidater til årets pris, sier Juliussen. 

Prisen er på 25.000 kroner, og skal gå til en bedrift som har sunn økonomi - tør å gå nye veier - og som bidrar til å gjøre Finnmark kjent utover regionen.

Tags