LO-sjefen hardt ut mot Svalbardrederi: -Vi støtter Sjømannsforbundet fullt ut!

LO-sjef Gerd Kristiansen raser mot Henningsen i Longyearbyen, og lover Sjømannsforundet full støtte. Foto: Tri Nguyen Dinh, Fri Fagbevegelse.

LO-sjef Gerd Kristiansen rykker ut mot Henningsen Transport & Guiding på Svalbard. –Selskapet kan umulig ha rent mel i posen, sier hun til Fri Fagbevegelse.

High North News fortalte i går at det raser en heftig tariffstrid mellom Sjømannsforbundet og Henningsen Transport og Guiding på Svalbard. Forbundet vil ta arrest i og blokkere de to turistbåtene på grunn av det de mener er sosial dumping.

Fordømmer

Nå tar en ferierende LO-leder bladet fra munnen og fordømmer rederiet på det sterkeste. Til LO-magasinet Fri Fagbevegelse sier Kristiansen:

– Etter å ha lest saken, tenker jeg at denne rederen umulig kan ha rent mel i posen. Hadde alt vært i orden så hadde det ikke vært noe problem å oversende dokumentasjonen som Sjømannsforbundet etterlyser.

Full LO-støtte

Jeg kan love Sjømannsforbundet LOs fulle støtte i denne saken. At dette skjer i norske farvann kan vi ikke være bekjent av, sier hun.

Fra LO sentralt kan det også presses på slik at denne saken kan løses.

 

Feil eller glipp

– Det vi kan gjøre er å kontakte Sjøfartsdirektoratet, og de dem om å gripe inn. Det må jo tydelig ha skjedd en feil eller en glipp fra deres side, siden disse båtene har fått lov å seile som før, sier LO-lederen.

Rederen, Stig Henningsen, uttalte i går at han ikke har til hensikt å samarbeide med LO og Sjømannsforbundet i denne saken.

Tags