Hemmeligheten Helgeland

Mange forbinder Helgeland med idylliske Himmelblå, landets fineste skjærgård, Vega og Træna-festivalen, og Sjøgata i Mosjøen, mens friluftsfolket priser nasjonalparken Børgefjell som den aller fremste naturopplevelsen i kongeriket. Helgeland er alt dette, men også uendelig mye mer. Vi lever i en veldig spennende region midt i Norge; problemet er at alt for mange vet for lite om Helgeland, sier administrerende direktør i Helgeland Sparebank, Jan Erik Furunes, til Sparebankforeningens nettsider.

Sjefen i Helgeland Sparebank fremhever at Helgeland er en region rik på naturressurser som mineraler og vannkraft. Her finnes et levende næringsliv med store prosessbedrifter, nyetablerte kompetansebedrifter innen flere næringer. Her er en aktiv primærnæring basert på oppdrett, landbruk og fiskeri.

Det er Helgeland som er det nordnorske tyngdepunktet for miljøvennlig kraft- og industriproduksjon. Her har vi sterke industribedrifter som har rettet det aller meste av sin produksjon mot eksport. Totalt eksporterer denne delen av næringslivet 70 prosent av sin produksjon, understreker adm.dir. Jan Erik Furunes.

Tags