Mener Hjartøy og Karlsen trikser med tall

Stortingsrepresentant Kjell-Idar Juvik (Ap) mener ordfører Ole Henrik Hjartøy og varaordfører Tom Cato Karlsen bløffer når de i forbindelse med Bodøpakken fremstiller det som om Høyre og Frp sparer bilistene i Bodø for 800 millioner kroner.

- Dette er bløff og triksing med tall, mener Ap-politikeren, som også er medlem av transportkomiteen på Stortinget.

- Realiteten er at Bypakke Bodø har økt i pris fra saken ble godkjent av kommunen og fylket, fra 2,2 milliarder kroner til 2,8 milliarder kroner, sier han.

I pressemeldingen fra Bodø kommune, som kom fredag, skriver Hjartøy og co at regjeringen har varslet at det vil bli etablert et statlig bompengeselskap i løpet av 2015. Det vil sørge for en rente på maksimalt 2,8 prosent på bompengeopplegget i denne proposisjonen, mot dagens rente på 6,5 prosent. Det  – skriver de – vil utgjøre en besparelse på 460 millioner kroner.

- Det meste av denne økningen var allerede inne i vedtatte Nasjonal transportsplan, og ikke økt av dagens regjering. Rentebesparelsen de fremhever på inntil 460 millioner kroner ville kommet uansett, sier Juvik.

- Men det nye er at tidligere ble denne brukt til kortere innkrevingstid, eller mere vei. Nå skal den gå på satsene eller antall bompunkt, legger han til.

Stortingspolitikeren understreker at han er glad for at bypakken endelig kom.

- Det er flott at bypakke Bodø kom nå, men å komme med slike bløffer burde man holdt seg for god til.

Tags