Saltfiskkonge tar over etter Røkke

Det koker blant befolkningen i Mehamn, men den politiske responsen uteblir. (Foto: Gunn NIlsen/Wikimedia Commons)

Heretter skal det produseres saltfisk i Aker-anlegget i Mehamn.

Det skriver avisa Finnmarken.

79 år gamle Hermann Pettersen og Aker-selskapene Havfisk og Norway Seafoods har blitt enige om en virksomhetsoverdragelsen, og nystiftede Mehamn Fiskeindustri AS overtok som eiere allerede i går.

Det er konsernsjef Olav Holst-Dyrnes i Havfisk som bekrefter dette.

Ifølge avisen er det usikkert om det nystiftede selskapet eies helt eller delvis av Hermann Pettersen. Mehamn-ordfører Inga Manndal og varaordfører Torfinn Vassvik er uansett strålende fornøyd etter at de møtte «saltfiskkongen» Hermann Pettersen i går.De ansatte får fortsette

- Jeg håper dette setter en stopper for den usikkerhet som råder blant folk, spesielt de ansatte som mistet arbeidsplassen i mai. Noen vurderer å flytte, men vi håper selvsagt at de bestemmer seg for å bli når nye eiere er på plass, sier Manndal.

Fordi det dreier seg om en virksomhetsoverdragelse vil de ansatte, ifølge produksjonsdirektør Per Gunnar Hansen i Norway Seafood, få tilbud om jobb i Mehamn Fiskeindustri AS.

- Det var viktig for oss i Norway Seafoods å få en slik avtale for dem som har jobbet for oss i Mehamn, sier han.

Legenden tar over

Hermann Pettersen har lang erfaring med saltfisk, og navnet er kjent for mange, både i Finnmark og i fiskeindustrien. I 2008 var ble han av FiskeribladetFiskaren og Intrafish nominert til "Årets navn", innen norsk fiskeri- og havbruksnæring.

Han vil ikke selv gi uttalelser til media, men kom i går med en pressemelding via sin advokat Kenneth Mikkelsen:

- Vår plan er å etablere saltfiskproduksjon, med nye produksjonslinjer for saltfisk i anlegget. 

Tags