Kan gå mot nedbemanning også i Harstad, Brønnøysund og Alta

Konsernsjef i Polaris Media, Per Axel Koch, vil ikke ut med hvor mange ansatte som må gå, eller hvilke av konsernets selskaper som blir berørt. (Foto: Polaris Media)

Polaris Media - mediekonsernet som blant annet eier Harstad Tidende, Brønnøysunds Avis og Altaposten - varsler at de vil måtte kutte antall ansatte for å komme i havn med innsparelser på 100 millioner kroner.

Det skriver nettavisen E24.

I en børsmelding som kom i morges melder konsernet at de vil iverksette nye tiltak for å spare penger.


Avklares i august

Selskapet tar sikte på å spare 50 millioner neste år, og 50 millioner kroner året etter. For å få til dette blir det nødvendig med nedbemanning, varsler de.

Konsernsjef Per Axel Koch vil ikke ut med hvor mange ansatte som må gå, eller hvilke av konsernets selskaper som blir berørt av sparetiltaket.

- Det har vi ikke fastsatt enda. Vi går ikke ut med nye årsverk hverken totalt eller for enkelte mediehus nå. Vi kommer tilbake med dette når vi legger frem kvartalsrapport 28. august, sier Koch til E24.

Polaris Media eier også Adresseavisen i Trondheim.


Lave annonseinntekter på papir

Ifølge mediekonsernet har en forsterket nedgang i annonseinntektene på papir satt selskapets lønnsomhet under «et betydelig press».

Det nye sparetiltaket kommer i tillegg til spareprogrammet som Polaris Media allerede har iverksatt, og som går fra 2012 til 2015.

Polaris Media er ikke det eneste mediekonsernet som sliter i disse dager. Det gjør også Amedia, som er landets største utgiver av lokale medier.

 

Dramatisk også i Amedia

Det siste kvartalsresultatet i Amedia viser et så dramatisk underskudd at konsernet i forrige måned måtte fremskynde de omfattende kuttene som også vil ramme nordnorske aviser.

Amedia eier blant annet Helgeland Arbeiderblad, Rana Blad, Avisa Nordland, Lofot-Tidende, Lofotposten, Fremover, Nordlys, Finnmarken og Finnmark Dagblad - og i flere av disse avisene er det allerede iverksatt flere tiltak.

Konsernsjef i Amedia Are Stokstad varslet allerede i mars kutt tilsvarende en halv milliarder kroner.

Salget av papirannonser stuper, og både i nord - og sør - er det svært mange aviser som går et tøft år i møte.  
Her kan du lese hva Jan Morten Drange, direktør i Annonseforeningen, mener om utviklingen.

Her finner du en oversikt over nedbemanningssituasjonen så langt, i Avisa Nordland, Nordlys, Helgeland Arbeiderblad, Rana Blad, Fremover, Finnmarken og Finnmark Dagblad. Tallene er hentet fra fagbladet Journalisten. 

Tags