Skal gå dypt i Arktis

Her er den nye medietrenden, ifølge Dagens Næringsliv: Nye nettsteder hånd plukker profilerte journalister, går i dybden på ett tema - finansiert av nettmilliardærer og venturekapitalister. - Alle trodde jeg var blitt helt sprø, sier journalisten og mediegründeren Lara Setrakian (32), som forbereder nettstedet Arctic Deeply.

Dagens Næringsliv skriver:

For halvannet år siden hoppet den amerikanske utenrikskorrespondenten av en lovende tv-karriere for å lage en nettside som utelukkende handlet om situasjonen i Syria. Det så ut som oppskriften på en fiasko. I dag omtales mediesatsningen hennes som «The Future of News» av Time Magazine.  

Norge blir sentralt i hennes neste redaksjonelle satsing, Arctic Deeply. Den er viet nordområdene og Arktis og det intense kappløpet om naturressurser i takt med issmeltingen. 

- Polområdene smelter, de geopolitiske problemstillingene har forlengst nådd kokepunktet, men ingen i pressen klarer å formidle saken i sin fulle bredde. Vi går glipp av saken på et globalt nivå. Vi trenger en nøytral plattform som skaper bevissthet rundt problemstillingen og kan bidra til at det tas bedre beslutninger, sier Setrakian.

Tags