Verdensbanken advarer fremvoksende økonomier

- Vi må forberede oss på neste krise, og dere har ett år på å rydde opp, lyder advarselen i den ferske rapporten om vekstutsiktene for verdensøkonomien i 2014.

Det er Dagens Næringsliv som skriver at Verdensbanken nå kutter i prognosene for verdens totale vekst inneværende år.

De spår nå en økning i den globale økonomiske verdiskapningen på 2,8 prosent i år. Til sammenligning spådde de i januar en vekst på 3,2 prosent.

Uro i finansmarkedene og Ukraina-krisen er blant forklaringene på det som har lagt en demper på veksten i Europa. En advarende pekefinger rettes nå mot fremvoksende økonomier og utviklingsland, og meldingen er klar: De må forberede seg på både høyere renter og lånekostnader internasjonalt.

Kina er et av de landene der veksten kommer til å være lavere i år enn i fjor, mener Verdensbanken som advarer fremvoksende økonomier til å ta grep mens rentene i finansmarkedene fortsatt er lave.

Her kan du lese hva HNN i forrige uke skrev om utviklingen i kinesisk økonomi.

Ifølge Verdensbanken har flere av de største økonomiene i verden gjort det dårligere i første kvartal i år enn man hadde forutsett.

Verdensbankens prognoser anslår at USAs vekst kuttes fra 2,8  til 2,1 prosent, og at Russlands vekst kuttes fra 2,2 til 0,5 prosent.

Indias vekst spås å reduseres fra 6,2 til 5,5 prosent, mens anslaget for Kina er mer moderat, med kutt fra 7,7 til 7,6 prosent vekst.

Tags