Hva påvirker helsen i nord?

I juni skal Universitetet i Tromsø arrangere Barents Summer School (BaSS) i Kirkenes, og temaet er “epidemiologi, klimaforandringer, matsikkerhet og risikokommunikasjon i nordområdene”.

Erik Anda og Torkjel Sandanger skriver på bloggen til UIT Helsefak:

Det var i forbindelse med Barentssamarbeidets 20-årsjubileum, og den nye Kirkeneserklæringen, at UiT i 2013 ble bedt av Utenriksdepartementet om å søke om å arrangere en sommerskole for PhD-studenter sammen med Universitetet i Oulu, Universitetet i Umeå og Northern State Medical University (NSMU) i Arkhangelsk. Sommerskolen skal gå over fire år, en gang på hvert universitet, i fire forskjellige faggrener.

Det ville jo være synd om sommerskolehistorien med tema ”folkehelse og epidemiologi i nordområdene” skulle slutte nå; vi er jo så godt i gang, og temaet for neste år kan jo bli juss eller droneflyging, for alt vi vet. Derfor skrev vi en ny søknad om videreføring av denne sommerskolen i fire nye år. Søknaden ble skrevet sammen med University of Alaska, University of Alberta og NSMU. Den ble heldigvis innvilget, og skal arrangeres fra sommeren 2015 til og med sommeren 2018 i henholdsvis, Alaska, Canada, Norge og Russland. 

Tags