Gahr Støre populær i nord

Selv i nord er JonasGahr Støre mange hakk mer populær enn Helga Pedersen  som kandidat til Ap-tronen.

Det er få som forventer at valget av ny leder i Arbeiderpartiet etter Jens Stoltenberg vil bli noen thriller. Til det har Jonas Gahr Støre allerede blitt utropt til soleklar forhåndsfavoritt av de fleste forståsegpåere. 

Nå ser det ut til at også befolkningen i nord går for Gahr Støre. I en meningsmåling for Nordlys i Troms og Finnmark svarer hele 56 prosent av de spurte at de mener Jonas bør etterfølge Jens som Ap-le-der. 

Han er mange hestelengder foran Nord-Norges egen Helga Pedersen, som får støtte fra «bare» 9,2 prosent av de spurte. 

Riktig nok er forspranget mindre i Helga Pedersens hjemfylke Finnmark. Der er det 14,1 prosent som helst ser henne som partileder, men 48,9 prosent støtter Jonas Gahr Støre. 

- Det er en liten Finnmark-effekt for Helga Pedersen. Men det er jo en overveldende oppslutning om Jonas Gahr Støre. Han står sterkt i hele partiet, og er også særdeles populær i nord. Særlig etter talen han holdt i 2005 som definerte satsingen på Nordområdene. Han er jo nærmest blitt utropt til Nordområdenes far, sier professor i statsvitenskap, Kjell Arne Røvik, til Nordlys. Finnmarkseffekt 

- Det er en liten Finnmark-effekt for Helga Pedersen. Men det er jo en overveldende oppslutning om Jonas Gahr Støre. Han står sterkt i hele partiet, og er også særdeles populær i nord. Særlig etter talen han holdt i 2005 som definerte satsingen på Nordområdene. Han er jo nærmest blitt utropt til Nordområdenes far, sier professor i statsvitenskap, Kjell Arne Røvik. 

Tags