Prioriterer nordområdene

Den russiske presidenten vil prioritere grensesikkerhet og infrastruktur i nordområdene.

I en tale til ledelsen i den russiske føderale sikkerhetstjenesten (FSB), skisserte Vladimir Putin tidligere i april hva framtiden skal bringe, melder TV 2.

– Vi må fortsette å prioritere grenseinfrastrukturen i den arktiske regionen, så vel som i den sørlige, strategiske retningen, sa presidenten. FSB er den russiske avdelingen i statsapparatet som har ansvaret for bevoktningen og overvåkningen av Russlands grenser mot Norge, Finland og det arktiske hav.

Putin skal ha beordret FSB-grensevakten om å samarbeide tettere med andre etater for å sikre grensene til Norge. Spørsmålet er om dette kun er politikk eller strammere holdninger etter Ukraina. Fortsatt samarbeid – At russerne styrker sin tilstedeværelse i Arktis er ikke noe nytt. Det som er nytt er retorikken vi nå hører, sier Per Erik Solli, senior militærrådgiver ved Norsk Utenrikspolitisk Institutt (NUPI), til TV 2. Han understreker at Russlands aktivitet i nordområdene ikke bør knyttes opp mot det som har skjedd, og skjer, i Ukraina og på Krim.

Tags