Datoen for Arctic Business er klar

Rederiforbundets Sturla Henriksen lanserte Arctic Business under en konferanse i februar. Nå er datoen klar.

Rederiforbundet avslører at Arctic Business arrangeres på Rica havet hotell i Bodø 8. til 10. oktober. 

Da lanseringen av Arctic Business kom i februar var datoen for det første møtet ennå ikke avklart. Nå er imidlertid datoene spikret. 

Prosjektleder Kevin Luneborg Thomassen fra Rederiforbundet forteller at man er godt i rute med planleggingen. 

- Vi har allerede signert avtalen med Rica Havet, det er de lokalene som passer best for vår profil, sier han. 

 

"Mini-Davos"

Konferansesal, møterom og to hundre hotellrom er booket. Ambisjonen er å få nesten 400 deltakere til møtet som mange betegner som et "mini-Davos". 

- Hvem er det som kommer?

- Vi har ingen navn å gå ut med ennå, men kommer snart til å sende ut en hold-datoen-henvendelse til utvalgte bedrifter, sier Thomassen. 

- Noen er mer attraktive enn andre?

- I år er det bedrifter fra mineral-, energi- og sjømatbransjen som er viktig. Selv om Rederiforbundet står bak fokuserer vi ikke bare på skipsfart, dette handler også om alle andre bransjer som er viktige for utviklingen i Arktis. Felles for dem er imidlertid at skipsfart spiller en sentral rolle. 

- Men ikke reiseliv? 

- Energi, mineral og sjømat er fokusgruppene på det første arrangementet, men jeg ser ikke bort fra at reiseliv og turisme kan være fokus ved neste anledning, sier Thomassen. 

 

Juni 2016

Og neste konferanse er allerede i støpeskjeen. Juni 2016 er tidspunktet, og Rica Havet er stedet. Skjønt konferanse er et ord prosjektlederen egentlig ikke liker å bruke om Arctic Business. 

- Jeg liker bedre å kalle Arctic Business en møteplass. Det skal være en møteplass for konsernledelse og andre strategiske beslutningstakere, sier Thomassen. Spesielt nordnorsk næringsliv bør bruke muligheten til å skape nettverk. Arrangørene håper nemlig å legge til rette slik at internasjonale og regionale selskap kan finne sammen og skape næringsutvikling i nordområdene. Det er imidlertid viktig for oss å legge oss på et høyt nivå, og etterstrebe en eksklusivitet som gjør at initiativet blir oppfattet som interessant også internasjonalt. 

 

Næringsutvikling i nord

For å lykkes med det lover Thomassen noe annet enn en tradisjonell konferanse med høflige taler og tradisjonelle foredrag. 

- Vi har sydd programmet slik at det skal være fokus på dialog og resultat, og har som ambisjon at næringslivet i Arktis for eksempel kan komme med en felles uttalelse, sier Thomassen. 

Målet er at næringslivet selv skal sette agendaen for utviklingen i nordområdene. Og da var det helt naturlig å legge Arctic Business til Bodø. 

- Selv om Rederiforbundet er en nasjonal organisasjon med kontor i Oslo er det viktig at det som skjer i nord er forankret i nord, og kommer nord til gode. Det er der utviklingen skal skje, og da var det naturlig å legge det til Bodø, ikke Oslo eller London, avslutter Thomassen. 

 

Kevin Lundborg Thomassen
Kevin Lundborg Thomassen

Tags