Nye koster i Kystaksjonens styre

Styreleder i Kystaksjonen Trond Einar Olaussen synes det er skremmende mange politikere som har lite kunnskap om kystfiske, og sier også det er noe Kystaksjonen skal forsøke å gjøre noe med. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)

Til tross for dårlig vær som gjorde at flere måtte melde avbud ble det en vellykket samling for Kystkasjonen i Mehamn, og nå er nye styremedlemmer på plass.

- Vi hadde storm her oppe i helga, så det var flere som måtte avlyse. Men møtene gikk veldig bra, og vi jobber nå ufortrødent videre både inn mot de ulike politiske partiene og fiskerikonferansen vi har planlagt, sier Trond Einar Olaussen på telefon.

«Opprørsgeneralen» er fortsatt styreleder, og Ap-veteran Roger Hansen er også fortsatt med på laget.

De andre som er valgt inn i styret etter samlingen i helgen er; Bente Aasjord (fiskerirådgiver og statsviter, bosatt i Steigen), Terje Soløy (ordfører i Vadsø), Elin Holmgren (bosatt i Hammerfest og initiativtager til demonstrasjonen der), Kristin Mørch fra Lebesby, Tore Jan Gjerpe fra Karasjok (fylkesleder for Senterpartiet i Finnmark), og fisker og sametingsrepresentant Beaska Nillas fra Tana.

- Vi hadde et flott styremøte, og prøver nå å stake ut kursen videre. Nå i første omgang skal vi jobbe inn mot Venstre, som har landsmøte neste helg, sier Olaussen.

- Innskjerping av leveringsforpliktelsene er viktig for oss, så det vil vi også jobbe med. Vi er også klare på at vi sier nei til strukturering av fiskeflåten, og nei til privatisering av fiskeflåten generelt, sier Olaussen.

Han bekymrer seg  for at skremmende mange politikere har for lite kunnskap om kystfiske, og sier også det er noe Kystaksjonen skal forsøke å gjøre noe med.

Som tidligere meldt ønsker Kystaksjonen også å jobbe for å gi kystfiskerne et omdømmeløft. I tiden fremover vil Olaussen og co også ha et økt miljøfokus. Til fiskerikonferansen som planlegges i Tromsø før sommerferien satser de på å hanke inn flere sentrale fiskeripolitikere.

 

Tags