Lundteigen kakker seg på lag med Kystaksjonen

Stortingsrepresentant Per Olaf Lundteigen (Sp). (Foto: Senterpartiet)

Stortingsrepresentant Per Olaf Lundteigen (Sp) er i løpet av dagen ventet til Mehamn hvor han skal besøke Kystaksjonen, opprørsgeneral Trond Einar Olaussen og de ansatte i fiskeindustrien. I løpet av helga samler aksjonen støttespillere fra hele Nord-Norge.

For Olaussen og co har det vært et rimelig høyt tempo i halvannen måned nå, etter at det ble kjent at Norway Seafoods vil selge anlegget i Mehamn, og Nærings- og fiskeridepartementet konkluderte med at Havfisk ASA ikke har aktivitetsplikt ved anlegget.

Kystaksjonen har fått bred oppslutning etter at den ble startet i februar, og siden har det vært både demonstrasjoner og markering i hovedstaden.

I helga samler Olaussen støttespillere fra hele Nord-Norge i Mehamn for å stake ut veien videre. Organisasjonen skal over i andre former, for å kunne favne hele landsdelen, og ikke bare de berørte i Finnmark.

- Vi skal bruke helga på å planlegge, sier Olaussen.

Han kunne for få dager siden fortelle at aksjonen blant annet planlegger en fiskerikonferanse i Tromsø. Denne vil etter alt å dømme arrangeres en eller annen gang før sommerferien.

- Per Olaf skal få være med å møte både Kystaksjonen og de ansatte i fiskeindustrien, forteller han.

HNN har foreløpig ikke lyktes med å komme i kontakt med Lundteigen.

Tags