Spent på fremtidens Arctic Council

Til høyre: senator i Alaska Lisa Murkowski og USAs utenriksminister John Kerry forbereder seg til Arctic Council-møtet i Kiruna, Sverige, i mai 2013. (Foto: Wikimedia Commons/U.S.Departement of State)

EU har forsøkt å oppnå observatørstatus, men blitt avvist. Fra Asia er det også økende interesse. Professor i geopolitikk Klaus Dodds er spent på hvordan den økende etterspørselen rundt Arctic Council vil bli håndtert i fremtiden. 

Professoren, som er tilknyttet University of London, var en av flere bidragsytere på konferansen Arctic Dialogue i forrige uke.

Dodds har skrevet en rekke bøker og artikler om Arktis, og er også redaktør for den akademiske journalen «The Geographical Journal».

I dette podcast-intervjuet, laget av HNNs samarbeidspartner Arctic Institute, kan du høre hvilke tanker han gjør seg om Arctic Councils rolle i årene som kommer.

I intervjuet snakker Dodds om viktigheten av å være kritisk og nyansert når man snakker om fremtidens Arktis og de tilgjengelige ressursene. Han er også opptatt av hvordan det hele fremstilles både via politikere og gjennom media.

Klaus Dodds, professor i Geopolitikk ved University of London. (Foto: University of London)

Tags