Frykter for fornybar satsing

- Med en så stor sektor som oljenæringen er, trenger du ikke magister i statsvitenskap for å se at bransjen har stor politisk innflytelse, sier Terje Osmundsen til Aftenbladet.

Som viseadministrerende direktør i solenergiselskapet Scatec Solar er det solenergiens muligheter han snakker varmest om. Her mener han at norsk kompetanse og kapital kan ta en nøkkelrolle, dersom vi ikke vugger oss i oljebobla for lenge.

Alarmklokkene ringer så høyt nå at Osmundsen mener at Norge kan bli hengende etter, dersom vi fortsatt holder så fast ved en tydelig oljeøkonomi, mens verden ser nye veier.

- Det grønne skiftet går mye raskere enn folk forestiller seg. Jeg tror mange av oljeselskapene står overfor et valg, der de enten kan velge å bidra eller de kan stå i fare for å ende som tobakksindustrien, sier han til Aftenbladet.

I Europa har store energiselskap som E.on og RWE falt i verdi fordi de ignorerte fullstendig fornybarrevolusjonen. Det samme kan skje med oljeselskapene, dersom Statoil og andre ikke tar det grønne skiftet på alvor, mener Osmundsen.

Les mer her.

Tags