Hillary advarer mot Russlands økte aktivitet i Arktis

Tidligere utenriksminister Hillary Clinton advarer Canada om Russlands økte aktivitet i Arktis. (Foto: Wikimedia Commons/U.S. Departement of Defense)

Tidligere utenriksminister og potensiell presidentkandidat Hillary Clinton oppfordrer Canada til å danne en felles front med sine amerikanske naboer, for å møte det hun beskriver som et høynet aggresjonsnivå fra Russland i Arktis.

Det kom frem under en tale til den økonomiske og politiske eliten i Quebec, Canada, i forrige uke.

Russland har den lengste kystlinjen i Arktis, og «de har aggressivt gjenåpnet militær-baser i regionen», uttalte Clinton foran rundt 4000 betalende tilhørere. Clinton gjorde også et poeng av at Russland nylig har fengslet flere Greenpeace-aktivister, og at de med jevne mellomrom sender militærfly over deler av Canada og Alaska «for å teste vår respons».

Den tidligere førstedamen, som kan være en aktuell presidentkandidat for demokratene i 2016, gjestet Canada i forbindelse med en arrangement i regi av Board of Trade of Metropolitan Montreal.

Ifølge den kanadiske avisen The Globe and Mail brukte Clinton mesteparten av taletiden på å snakke om myndiggjøring av kvinner gjennom økt arbeidsdeltagelse, i et globalt perspektiv.

HNN skrev tidligere denne måneden at Russland ruster opp i nordområdene.

Tags