Ekstreme forhold for Sørlie under Iditarod

En mørbanket Robert Sørlie har kommet fram til Nikolai, en liten landsby langt fra folk med omlag 80 innbyggere. De fleste av dem tilhører utbefolkningen. (Foto: Arne O.Holm)

Nikolai, Alaska: - Jeg var vettskremt og vurderte hele tida og gi meg, sa Robert Sørlie da han kom fram til sjekkpunktet Nikolai klokka 09.53 tirsdag morgen lokal tid.

Hundekjørerne som har kommet seg fram til Nikolai er stort sett blodig og forslått hele gjengen. Store deler av etappen har vært uten sne, og med 16 friske og raske hunder i spannet har det til tider vært umulig å holde igjen. Kraftig bremsing har gang på gang ført til velt.

- Jeg har veltet seks ganger, og er krafig forslått men ikke skadet, sier Robert Sørlie.

Tre ganger har han mistet hundespannet og tapt verdifull tid. Sørlie har også mistet mye av utstyret underveis til Nikolai.

Det er to døgn siden han har sovet, men han regner med å starte ut fra sjekkpunktet etter bare noen få timers hvile.

At føret har vært elendig og farlig bekreftes av alle kjørerne HNN har snakket med.

Hugh Neff, som har kjørt Iditarod mange ganger og derfor er en av de mest erfarne kjørerne i feltet, sier at han aldri har kjørt under verre forhold.

Samtidig rapporterer samtlige løpere om spreke bikkjer som så langt ikke har fått brukt kreftene sine slik de er vant til. Ut fra Nikolai er snøforholdene bedre.

- Jeg tenkte gang på gang at jeg prøver litt, bare litt til. Kanskje blir forholdene bedre lenger frem, gir Robert Sørlie som forklaring på at han ikke brøt løpet under nattens etappe.

 

 

Robert Sørlie forer hundene sine etter ankomst Nikolai. (Foto: Arne O.Holm)

Tags