Glemmer kunstnerne i Lofoten

Det er for langt fra Akersgata til Å i Lofoten, mener kunstkritiker Tommy Olsson.

- Kunsten i Lofoten får ikke den oppmerksomheten den fortjener, sier kunstkritiker Tommy Olsson til Lofot-Tidende. Han mener hovedstadsavisene må ta store deler av skylden for det.

Kunsten i regionen når i alt for liten grad ut av landsdelen, mener Olsson.

- Det er vanskelig å få en helside i nasjonale medier hvis du stiller ut i en cafe utenfor hovedstaden, sier svensken som har bodd i Norge siden 1980-tallet.

Tommy Olsson er både kunstner, kurator, kunstkritiker og musiker, og har en mastergrad i skapende kuratorpraksis fra Kunsthøgskolen i Bergen. På 1990-tallet etablerte han seg som video- og performancekunstner, og siden 2000-tallet har han skrevet kritikker både for Morgenbladet, Billedbladet og kunstkritikk.no

Konstituert kulturredaktør Veslemøy Østrem i Aftenposten innrømmer at kulturdekningen nok har en overvekt av reportasjer og anmeldelser fra Oslo.

- Når det gjelder Lofoten er vi klar over at dere har opparbeidet et svært spennende kunstmiljø der, også på samtidskunstfeltet. Dere skal ikke se bort fra at vi kommer en tur hvis programmeringen virkelig er unik, sier hun til lokalavisen.

- Vi vet hvilke kunstnerskap vi holder et ekstra øye med, men vi er selvsagt avhengige av at lokale og regionale museer tar kontakt med oss og informerer oss både om semesterplaner og spesielle begivenheter, føyer hun til.

 

-           

Tags