Wenche Ravlo slutter i Store Norske

- Lokalstyreleder Arild Olsen burde vite bedre enn å fremsette feilaktige opplysninger om hva ledelsen i Store Norske gjør eller ikke gjør. Vi har vurdert alle aktuelle driftsmodeller, også den Robert Hermansen tar til orde for, sier direktør Wenche Ravlo i SNSK. (Foto: Arne O. Holm).
Etter drøye to og et halvt år som sjef i Store Norske Spitsbergen Kulkompani takker Wenche Ravlo for seg. -Har fått ny jobb, nærmere hjemme, sier Ravlo.


Etter drøye to og et halvt år som sjef i Store Norske Spitsbergen Kulkompani takker Wenche Ravlo for seg. -Har fått ny jobb, nærmere hjemme, sier Ravlo.

- Jeg hadde et 3-års perspektiv da jeg startet, og når februar kommer har de tre årene gått.

Jeg har trivdes veldig godt, både med selskapet, med folkene og med Svalbard, sier Wenche Ravlo til High North News. Men hun innrømmer også at det har vært en tøff periode.

- Med all den uvissheten som har vært, og er, så er det klart at det har vært tøft til tider. Og nå, når jeg har fått et tilbud om en svært spennende jobb nært der vi bor, så har jeg valgt å takke ja til den, sier hun.

- Jeg føler at vi har gjort det vi har kunnet, uansett om resultatet for videre drift blir slik eller sånn når statsbudsjettet nå snart foreligger.

Men det er selvsagt med blandede følelser man gir seg her i Store Norske. Men når min «tilmålte tid» nærmet seg slutten, så var det lettere å være åpen også for andre tilbud. Når det kom følte jeg det var riktig å si ja, sier Wenche Ravlo, som har orientert de ansatte i SNSK i dag.

Hun understreker at hun skal arbeide ut oppsigelsestiden, og blir i Longyearbyen til en gang i mars neste år.

Den 12. oktober legges Statsbudsjettet frem. Der er det ventet en endelig avklaring om hva som skal skje med Store Norske fremover - om kulldriften skal gjeopptas eller om det går mot en styrt avvikling av selskapet slik man kjenner det i dag.



Nøkkelord