Ville yogaopplevelser i spektakulær natur

Marianne Wiik Olsen satser på ville yogaopplevelser med Arktis som ramme. (Foto: Marianne Bjørnmyr)
Northern Yoga og innehaver Marianne Wiik Olsen (30) henter impulser fra den råe naturen og det ville været i nord. Med base i Inndyr i Gildeskål ønsker hun å gjøre yoga tilgjengelig utenfor bysentrum og har blitt en vassekte traveling yogainstruktør.


Northern Yoga og innehaver Marianne Wiik Olsen (30) henter impulser fra den råe naturen og det ville været i nord. Med base i Inndyr i Gildeskål ønsker hun å gjøre yoga tilgjengelig utenfor bysentrum, og har blitt en vassekte traveling yogainstruktør.


- Jeg har utviklet et konsept hvor vi reiser på helgetur til en lokalitet hvor vi kommer nærmere den ville naturen i nord. Bort fra bylivets stress og mas, med fokus på en selv gjennom yoga, meditasjon, lokal og sunn mat og fantastiske naturopplevelser, forteller Olsen.

Hun har stor tro på at yoga og meditasjon ikke behøver å finne sted på en matte i et treningsstudio, men også i hverdagen og spesielt ute med rå nordlig natur som kulisse. 

- Det handler om yoga i kombinasjon med de vakreste og villeste naturområdene i Nord-Norge, det å stå midt i elementene og samtidig ha muligheten til å ta de inn over seg ett hundre prosent, smiler yogalæreren.

Marianne Wiik Olsen fra Inndyr (30) fant noe i det å drive med Yoga ute i vill natur som hun ønsker å gi til andre. (Foto: Privat)

Langt ut av bykjernen

For Marianne Wiik Olsen startet eventyret ved en tilfeldighet da hun i mangel av yogamuligheter på Inndyr, bestemte seg for å ta instruktørutdanning.

- Jeg brenner for yoga, og tok utdanningen for egen del. Og da folk på Inndyr hørte at jeg hadde startet opp ville de være med. Utrolig gøy å kunne tilby dette langt utenfor bykjernen, sier Olsen.

15-17 september arrangerer hun første Northern Yoga Experience ute på Fordypningsrommet på Fleinvær.

- Det skal bli en uforglemmelig drømmehelg ute i havgapet hvor alle overnatter i det spektakulære Fordypningsrommet, forteller hun.

Målet etter helgen er mental og fysisk påfyll.

- De som blir med meg på disse reisene skal sitte igjen med masse energi etter å ha tatt naturen inn i lange drag. Vi skal senke tempoet og la kropp og hode skyte fart i riktig retning, forteller yogagründeren.

Å praktisere yoga i spektakulær natur gjør at man tar inn alt den har å tilby. Nå lager Marianne Wiik Olsen et konsept av det spektakulære og nære. (Foto: Marianne Bjørnmyr)

Med nord som fokus

For yogainstruktøren har hennes egne nordnorske røtter vært viktig inspirasjon for å komme fram til riktig konsept. Northern Yoga handler om å bli i ett med nordlige naturkrefter, være midt i og oppleve den ekstreme naturen i nord. Den hun selv var så heldig å vokse opp i.

-Yoga er i vinden. Man kan gjerne se for seg konsepter hvor man reiser til sørlige strøk, til varmen og tropene for å nye livet. Jeg vil lage dette her nord, midt i naturkreftene. Høye fjell, vind og vær, vakre strender og nærmest uberørte naturområder. Og det skal være sommer som vinter og med de skiftningene årstidene byr på, sier Olsen.

Hun mener det i dag er det mye fokus på toppturer, det å bestige, ta tiden og skynde seg ned fra fjellet igjen. Ta et bilde for å huske at man tok turen, heller enn å nyte opplevelsen av naturen til det hele og fulle.

-Jeg ønsker å lage en kontrast til dagens hektiske livsstil. Jeg ønsker å gi mennesker muligheten til å komme så nært naturen og seg selv som overhodet mulig. Det skal ikke være konstruerte kulisser, stress og jag, men rammer av noe vilt og spektakulært i kombinasjon med ro, visdom og innsikt, sier yogagründeren.

Til høsten skal Marianne Wiik Olsen arrangere Northern Yoga Experience i Fordypningsrommene på Fleinvær. Det handler om å ta del i den nordlige naturen og bli en del av den. (Foto: Marianne Bjørnmyr)

Drømmen

For Marianne Wiik Olsen er drømmen å kunne leve av konseptet. Og fra høsten trapper hun ned i stillingen som lærer i voksenopplæringen på Inndyr.

-Jeg har mange lokaliteter på listen. Øverst står Træna, Langsand på Sandhornøya og Fugløya. Det skal være rustikk, avsideliggende og med sterk natur rundt.

I tillegg ønsker Olsen å skape noe på hjemplassen Inndyr. Gjerne en yogaresidens, som folk kan komme til og hvor de har muligheten legge vekk hverdagens gjøremål og autopiloten, til fordel for følelsen av å kjenne etter. Få innsikt.

-Så kan vi bruke båt for å komme oss til områder rundt, sier Olsen.

Kjernen er innsikt, egenutvikling og det å kjenne etter både utover og innover. Finne fram til dypet – oppleve hvem man egentlig er.

-Jeg ønsker at folk skal bli kjent med seg selv på en annen måte. Kjenne etter hva de egentlig har behov for. Det handler om å være i nuet, ta innover seg ville naturopplevelser som nordlyset, snøen, midnattssola eller bare stillhet på en bergknaus. Slike som sitter i kroppen for bestandig som noe ekte og balansert, sier Olsen.




 

Nøkkelord