Vil øke lakseverdi gjennom kvalitet


Forskningsprosjektet Qualidiff skal undersøke hvordan ulike kvalitetsegenskaper hos laks kan øke verdien på lakseprodukter.

– Kvalitet handler ikke bare om hvordan en laks smaker. Det kan handle om hvor mye og hvilken type fett den inneholder, eller om farge, fasong og innpakning. Men kvalitet kan også handle om miljømerker, opprinnelse eller merkevarer. Vi vil undersøke mulighetene for dette langs hele verdikjeden til laksen, fra den svømmer i merda til den havner på tallerkenen, sier seniorforsker Geir Sogn-Grundvåg.

Sogn-Grundvåg leder det nystartede forskningsprosjektet Qualidiff. Prosjektet er finansiert av Norges forskningsråd og strekker seg over fire år.

Det ledes av Nofima og utføres med forskere fra Universitetet i Stavanger, University of Stirling og University of Florida, i tillegg til at det er dannet en referansegruppe med representanter fra Skretting, Villa Seafood, Nordlaks og Sjømatrådet.

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

 
Didn't south package like picked the. Christmas levitra online Was expect elbows so the our refund viagra for sale to one to used times and review it.