Vil ha Moods of Norway til Moskva

Moods-gründer Simen Staalnacke (midten) gjør ikke bare suksess med fargerike klær. Her på fargerik traktor, i forbindelse med åpningen av Moods-butikk i Los Angeles. Pressefoto: Moods of Norway)

- Moods of Norway. Det er en bedrift som vi gjerne skulle ha sett her, sier Dag Ivar Devik Brekke som er regionsjef for Innovasjon Norge i Russland.

I et intervju med avisen Nordlys sier han at betalingsviljen i Russland er stor, og at den skandinaviske renheten, naturen og villheten er noe som selger. Sjømat-næringen, som i 2013 eksporterte sjømat til Russland for nærmere 6,6 milliarder kroner, er allerede flink til å utnytte dette. Men det er plass til flere, mener regionsjefen, som har 12 ansatte med Innovasjon Norges kontor i Moskva.

På forespørsel om hvem som kunne utnyttet det russiske markedet – og betalingsviljen – bedre, svarer han følgende:

- Alle med produkter som passer inn i russernes positive bilde av norsk natur og kultur. Norske imageprodukter knyttet til mote, fritidsklær og utstyr har gode muligheter.

- Norske fjorder, mannfolk på hesteryggen, rosa traktorer og Eurovision-glam treffer Russland veldig godt. Det er et bryllup laget i himmelen, mener han.

Nøkkelord