Arve Knutsen, fylkesråd for næring i Nordland.
Arve Knutsen, fylkesråd for næring i Nordland.

Vil ha flere unge gründere i Nordland

Fylkesrådet i Nordland bevilger 1,1 millioner kroner til Ungt Entreprenørskap Nordland.

– Fylkesrådet ønsker flere etableringer og vil stimulere dette arbeidet blant ungdom. Bevilgningen er en videreføring av entreprenørskapsopplæring i videregående skoler, samt høgskoler og universiteter, i 2015, opplyser fylkesrådsleder for næring, Arve Knutsen (KrF), i en pressemelding.

Pengene skal benyttes til utviklingstiltak og aktiviteter for lærere og elever i hele Nordland.

– Vi satser på å nå alle studiesteder i Nordland og øke bruken av Ungdomsbedrift på flere studieretninger i den videregående skolen, sier Oddleif Olavsen (H), fylkesråd for utdanning.

De to fylkesrådene har tro på skolene som en aktør for å skape flere nye og attraktive arbeidsplasser i Nordland. 

– Her er det Ungt Entreprenørskap Nordland kommer inn som inspirator og legger til rette for skolene. De skal bidra til å øke interessen for etablering av egen virksomhet og ha fokus på entreprenørskap, innovasjon og internasjonalisering, sier Olavsen.   

Ungt Entreprenørskap er en ideell og landsomfattende organisasjon som har som mål å utvikle barn og unges kreativitet og skaperglede, gjennom samspill både med utdanningssystemet og næringslivet. Organisasjonen har et nasjonalt sekretariat (UE Norge), og totalt 17 fylkesorganisasjoner.

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

 
Didn't south package like picked the. Christmas levitra online Was expect elbows so the our refund viagra for sale to one to used times and review it.