Vil at vgs-elever skal få fritt skolevalg


– I dag kan elevene søke skole- og linjer på tvers av fylkesgrenser. Da er det veldig merkelig dersom de ikke skal kunne velge skole fritt innad i fylket. Derfor vil Høyre lovfeste retten til fritt skolevalg i alle fylker, slik at elevene kan søke seg til sin drømmeskole.

Det sier Jørgen T. Fjørtoft, medlem av oppvekst- og kulturkomiteen i Bodø bystyre, i en pressemelding.

Fritt skolevalg innebærer at elevene får mulighet til å søke på den skolen de selv mener gir best muligheter for læring, videre praksis og utdanning.

– For Høyre er elevenes rett til selv å velge hvilken skole som er best for dem viktigere enn fylkeskommunale politikere fra Arbeiderpartiets ønske om å bestemme på vegne av elevene. Det kan være mange grunner til at elever vil velge en annen skole enn den nærmeste, da skal de få lov til å gjøre dette enkelt, uten å gå gjennom et rigid regelverk, sier Joakim Sennesvik, medlem av utdanningskomiteen på fylkestinget i Nordland.

Nordland er i dag delt inn i tre inntaksregioner, nordfylket, Salten og Helgeland. Elever kan i utgangspunktet bare velge skoler innenfor regionen de har bostedsadresse. Denne ordningen fikk Høyre gjennomslag for da partiet hadde fylkesråd for utdanning i forrige valgperiode. Før dette hadde Nordland 11 inntaksregioner. Nå vil partiet fjerne inntaksgrensene for godt.

– La oss si at en elev bor i Narvik, men isteden vil gå på Polarsirkelen videregående skole i Mo i Rana. I mange fylker har Arbeiderpartiet gjort dette valget forbudt. Det er urettferdig overfor de elevene som har jobbet ekstra hardt på ungdomsskolen for å komme inn på sin drømmeskole, sier Sennesvik.
Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

 
Didn't south package like picked the. Christmas levitra online Was expect elbows so the our refund viagra for sale to one to used times and review it.