- Vemodig, sier avtroppende Grete Ellingsen

Grete Ellingsen, her under Kirkeneskonferansen 2016, innrømmer at det er litt trist å slutte som statssekretær. - Men jeg vil være nærmere barna under det som er igjen av oppveksttiden deres, og har møtte stor forståelse for det. (Foto: Arne O. Holm).
- En del av meg er trist, men det er etter nøye overveielse at jeg ba om å få gå av som statssekretær, sier Grete Ellingsen (H).

 

- En del av meg er trist, men det er etter nøye overveielse at jeg ba om å få gå av som statssekretær, sier Grete Ellingsen (H).

Grete Ellingsen, som har vært ordfører i Sortland, ble hyret inn som statssekretær for Jan Tore Sanner i november 2015. I dag ble det kjent at hun slutter i kommunal- og morderniseringsdepartementet.


Ikke uten vemod

- Det er ikke uten vemod, men er likevel en gjennomtenkt beslutning, sier Ellingsen til High North News.

- Jeg har barn som fremdeles er unge, og jeg føler at det er viktig for meg å være nærmere dem i det som gjenstår av oppveksttiden. Det har vært et klart valg for meg.

- Hva nå? Hva er planen fremover for det politiske mennesket Grete Ellingsen?

- Helt ærlig: Jeg vet ikke. Nå har jeg en stilling i Mattilsynet for Nord-Norge og Svalbard, en stilling jeg fikk permisjon fra da jeg begynte som ordfører for seks år siden. Og jeg har vært og er i dialog med ledelsen der.


Lukter på tilbud

I tillegg har jeg fått noen tilbud, noen spørsmål og noen oppfordringer om å søke på ulike stillinger – men enn så lenge har jeg lyst til å bruke litt tid på å tenke og kanskje til og med roe litt ned. Jeg har vel knapt hatt ferie på de siste seks årene, sier Ellingsen.

Den avtroppende statssekretæren (slutter 27. oktober) har hatt ansvar for kommunalavdelingen og regionalpolitisk avdeling i departementet.

- Jeg har hatt mange og veldig varierte oppgaver, og ikke minst har det vært fantastisk givende og fine år. Så det er med tungt hjerte jeg slutter, forteller Ellingsen.

I tillegg til kommunereformen og regionreformen har Ellingsen arbeidet med områder som bærekraftige byer, ny kommunelov, og ikke minst nordområdepolitikken.

- I arbeidet med Nordområdestrategien har jeg engasjert meg mye, og der ble det gjort et veldig viktig arbeid og tatt viktige grep som jeg håper landsdelen tar tak i og jobber videre med.


- Jeg blir i nord

- Hvordan skal Nord-Norge få nytte av erfaringen og kunnskapen til den tidligere statssekretæren fremover tror du?

- Det må kanskje Nord-Norge selv finne ut av? Men jeg har ingen umiddelbare planer på den politiske arenaen, hverken lokalt eller regionalt. Samtidig har jeg jo et ønske om positiv utvikling for landsdelen – det er det som har bragt meg inn i politikken.

Men, sier Grete Ellingsen, - jeg blir i nord, men innser samtidig at man aldri skal si aldri.



 

Nøkkelord