According to Ambassador Jon Huntsman, the political administration in Washington has a strong desire to restore the relationship with Russia. (Photo: Gage Skidmore/Flickr)
Den politiske administrasjonen i Washington har ifølge ambassadør Jon Huntsman et dypt ønske om å gjenoppbygge forholdet til Russland. (Foto: Gage Skidmore/Flickr)

– USA og Russland må gjenoppbygge tilliten


I sitt første store intervju med russisk media sier USAs nye ambassadør til Russland at han håper å bidra til å gjenoppbygge tilliten mellom de to landene, til tross for at forholdet er dårligere enn på lenge.

Det skriver The Moscow Times i dag.

Jon Huntsman (57) ble utnevnt som USAs nye ambassadør i Russland i september, og i oktober ga Kremls talsmann uttrykk for at president Vladimir Putin har høye forventninger til amerikanernes nye utsending (engelsk artikkel).

– Jeg har nettopp startet, og jeg kan si at tilliten er lik null, sier Huntsmann til den russiske avisen Vedomosti Daily

– Tillit er forutsetningen for samarbeid og fremskritt mellom folk og land, sier den nye ambassadøren.

Det å forbedre forholdet til Russland var et sentralt punkt i valgkampen til Donald Trump. De politiske spenningene har likevel økt siden i august, blant annet på grunn av nye sanksjoner fra USAs side.

Ifølge Huntsman er Russlands påståtte innblanding i fjorårets amerikanske presidentvalg hovedårsaken til at forholdet landene imellom har forverret seg.

– Innblandingen brakte oss til dette lave nivået, men den opprinnelige årsaken til det kjølige klimaet var situasjonen i Ukraina, sier han.


Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

 
Didn't south package like picked the. Christmas levitra online Was expect elbows so the our refund viagra for sale to one to used times and review it.