A binding agreement on regulation of fisheries and cooperation about research in the international parts of the Polar Sea is approaching.

Tror på fiskeriavtale for Polhavet

-Der det er politisk vilje finnes det en vei, men jeg vil ikke spekulere i hvor langt frem i tid en ferdig forvaltningsavtale for Polhavet kan ligge på bordet.

Det sier Stortingsrepresentant Eirik Sivertsen (AP) til High North News etter møte i Standing Committee of Parliamentarians of the Arctic Region (SCPAR) i København denne uken.

Finner løsning

Blant temaene i dette møtet var migrasjon av fiskebestander og fiskeriforvaltning i nordområdene. Sivertsen vil altså ikke spekulere i hvor lang tid det kan ta før en slik forvaltningsavtale foreligger, men forsikrer at dette er et spørsmål kyststatene er opptatt av – og vil finne en løsning på.

Ingen hast

-Nå er ikke dette et spørsmål som det bråhaster med å løse. Det er lite som tyder på at det er grunnlag for kommersielt fiske i Polhavet ennå, ikke minst fordi det stort sett er dekket av is.

Under kontroll

Migrasjonen av fisk nordover, som vi hittil har sett, skjer stort sett inn i kyststaters eksisterende økonomiske soner, så forvaltningen der er under kontroll. Fisk i Polhavet står ellers så vidt dypt at kommersiell fangst ennå ikke er svært aktuelt, sier Sivertsen.

Lavspenning

-Uansett er kyststatene enige om å finne en måte å forvalte fiskeriressursene på, selv om man ennå ikke er helt enig om hvordan. Samarbeidet i SCPAR og i Arktisk råd er gode eksempler på at man kan komme til enighet, og det er liten tvil om at man ønsker fortsatt lav spenning i nordområdene. Slikt skaper godt klima for gode løsninger, hevder Eirik Sivertsen.

Stortingsrepresentant Eirik Siversten, (A, Nordland).

Stortingsrepresentant Eirik Siversten, (A, Nordland).

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

 
Didn't south package like picked the. Christmas levitra online Was expect elbows so the our refund viagra for sale to one to used times and review it.