Troms AP: - Politisk bajaseri fra H og FrP

Gruppeleder for AP i Troms fylkesting, Kari-Anne Opsal kaller Høyres og FrPs mistillitsforslag mot fylkesrådet "politisk bajaseri". (Bilde fra Arbeiderpartiets Landsmøte 2017 - skjermdump).
- Dette er politisk bajaseri fra Høyre og FrP, sier gruppeleder for Troms Ap, Kari-Anne Opsal, om de to partienes mistillitsforslag mot det sittende fylkesrådet.


- Dette er politisk bajaseri fra Høyre og FrP, sier g
ruppeleder for Troms Ap, Kari-Anne Opsal, som mener Høyre og FrP har svekket Troms sin stemme i den videre behandlingen av regionreformen.

I en pressemelding fra Troms Arbeiderparti viser Kari-Anne Opsal til at et ekstraordinært fylkesting mandag vedtok at fylkestinget først og fremst ønsker en felles nordnorsk region. Subsidiært gikk fylkestinget inn for sammenslåing av Finnmark og Troms med grensejustering i sør, slik at fremtidig grense går ved Tysfjord – noe både KS, næringsliv og regionråd ved fylkesgrensa har etterlyst.

- I møtet valgte Høyre og Fremskrittspartiet å bruke første del av møtet på å diskutere hvem som bør fremme saken, og siste del på å fremme mistillitsforslag mot fylkesrådet. Et politisk bajaseri som svekker oss når vi skal legge frem vårt syn overfor regjeringen i deres sluttbehandling av det nye Norgeskartet, sier gruppeleder Kari-Anne Opsal for Troms Arbeiderparti.

Opsahl mener Høyres og Fremskrittspartiets opptreden er beklagelig.

- Det er helt utrolig at Høyre og Frp, som ønsker reformen sammen med oss, setter Troms i en slik situasjon når vi er i en så kritisk fase. Det var jo derfor vi hadde et ekstraordinært fylkesting. Det brukte Høyre og Frp til politisk sjalabais, men enda mer alvorlig: Det var bortkasta tid, sløsing av ressurser og uverdig for den viktigste saken vi har.

Opsal mener Høyre og FrP sitt mistillitsforslaget er av valgkampteknisk art.

- Mistillitsforslaget handler jo ikke om hva fylkesrådet har gjort, men hva de mistenker rådet vil gjøre - til tross for forsikringer om at det kollektivt og lojalt vil følge opp fylkestingets vedtak, selv om Senterpartiet tok dissens. Det har vi gjort hele veien, noe også fylkestinget har uttrykt tillit til. Vår forhandlingsposisjon er nå dårligere på grunn av politisk spill fra noen av de som ønsket reformen mest. Det er uforståelig og trist, avslutter Kari-Anne Opsahl.




Nøkkelord