Torsdag åpnes Kystens Hus og Kystakvariet

Det nye Kystens Hus og Kystakvariet åpnes torsdag av Elisabeth Aspaker og av fire 12-åringer i Tromsø. (Foto: Lena Pettersen).
Torsdag er det duket for offisiell åpning av Kystens Hus og Kystakvariet i Tromsø. Selve åpningen skal skje i et lukket arrangement, av EØS- og EU-minister Elisabeth Aspaker og fire 12-åringer.

 

Torsdag er det duket for offisiell åpning av Kystens Hus og Kystakvariet i Tromsø. Selve åpningen skal skje i et lukket arrangement, av EØS- og EU-minister Elisabeth Aspaker.

Men klokka 14.00 åpnes dørene også for publikum, som da kan få se det 18 meter lange Kystakvariet langs glassfasaden, bare noen få meter fra kaikanten.

En ressurs for kysten

«Det er ikke tilfeldig at det er Norges EØS- og EU-minister Elisabeth Aspaker som forestår den høytidelige åpningen av huset. Huset skal være en ressurs for kysten, og kystnæringene har blikket rettet godt ut over landets grenser», skriver Stiftelsen Kystens Hus i en pressemelding.

-Det er heller ikke tilfeldig at det er fire tolvåringer som forestår den høytidelige åpningen av Kystakvariet. En av husets roller er å formidle fortellingene om kysten og kystens ressurser til de unge. De som er fremtiden vår. Kystakvariet er det viktigste enkeltelementet i utstillingen, sier markedssjef Lise Mangseth i Råfisklaget.

Kunnskapsformidling

Idéen bak huset, slik den er i dag, ble født for et tiår siden. Den moderne fasaden og det tekniske innholdet i huset skal få oss til å rette tankene fremover. Aktørene som holder til i huset skal være viktige for kysten og kysten skal være viktig for dem.

Kunnskapsformidlingen skal fortelle om kystens muligheter, og det er fremtiden ved den vitebegjærlige 12-åringen som er i hovedfokus. Husets ide gis også et praktisk uttrykk gjennom mattilbudet i første etasje, der man finner råvarer, produkter og matretter fra hele den nordlige kysten.




Nøkkelord