Tettere samarbeid mellom universitetene i nord

Rektorene Anne Husebekk og Bjørn Olsen har akkurat undertegnet avtalen om langsiktig strategisk samarbeid mellom de to nordnorske universitetene. (Foto: Per Jarl Elle, Nord universitet).
Rektorene for UiT - Norges arktiske universitet og Nord universitet har undertegnet avtale om langsiktig samarbeid.


Rektorene for UiT - Norges arktiske universitet og Nord universitet har undertegnet avtale om langsiktig samarbeid.

Den nye, formaliserte samarbeidsavtalen mellom de to universitetene i Nord-Norge omfatter forskning, utdanning og infrastruktur, og legger grunnlaget for et strategisk og operativt samarbeid mellom Norges to nordligste universiteter.

Langsiktig og prosjektbasert

Avtalen skal "bidra til å etablere best mulig langsiktig og prosjektbasert samarbeid i Nord-Norge og styrke samhandlingen og arbeidsdelingen mellom institusjonene".

Rektor Anne Husebekk, Universitetet i Tromsø – Norges arktiske universitet (UiT) og rektor Bjørn Olsen, Nord universitet, skrev under denne første avtalen om et langsiktig samarbeid den 7. juni.

Utnytte samlede ressurser

I avtalen heter det også at "UiT og Nord skal utnytte de samlede ressurser ved institusjonene for å oppnå økt aktivitet og kvalitet i begge virksomheter.

Det faglige samarbeidet skal være av interesse for begge institusjoner, og forankres i de respektive forsknings‐ og utdanningsmiljøer".

Fra Kirkenes til Stjørdal

Norges to nordligste universiteter har til sammen forskning og høyere utdanning ved 15 studiesteder, fra Kirkenes til Stjørdal.

Rektor Bjørn Olsen ved Nord universitet sier at det er vilje fra begge de to rektorene å samarbeide tettere, og han viser også til at det er ønske om dette fra regjeringens side.

Følger opp nordområdestrategien

- Den nye nordområdestrategien sier også noe om samarbeid for å styrke kompetanse og høyere utdanning i nord, og dette vil vi følge opp, sier Olsen.

Han legger til at de to fremdeles vil komme til å konkurrere både om studenter og om ansatte.




Nøkkelord