Tester og tester

Testing testing testing testing.

 
Testing testing testing testing. 


  • Den amerikanske militærnyhetsavisen Stars and Stripes melder at Alaska's Stryker-brigade øver nord for polarsirkelen for første gang.

http://www.military.com/daily-news/2015/11/06/strykers-operate-north-of-arctic-circle-for-first-time.html

  • Scientific American, et av USAs anerkjente vitenskapelige tidsskrifter, skriver på sin blogg om det paradoksale ved at man i Arktis både er opptatt av å stanse klimaendringene og å utnytte nye økonomiske muligheter skapt av oppvarmingen

http://blogs.scientificamerican.com/guest-blog/the-arctic-paradox-poses-questions-about-sustainable-development/

 

  • Scientific American skriver om hvilke konsekvenser arktisk snøsmelting kan få for kommersiell aktivitet, kystvakten, det lokale økosystemet og erosjon av kysten i Arktisområdet.   

https://www.scientificamerican.com/article/how-the-planet-will-change-without-arctic-sea-ice/

 

  • Den Alaska-baserte nettavisen Arctic Newswire melder at den amerikanske kystvakten har  etablert et høyteknologisk research- og utviklingssenter i Alaska. Formålet med senteret er å utnytte moderne teknologi til å bedre håndtere krisesituasjoner og kontinuerlig innhente variert informasjon on Arktisområdet

Coast Guard anticipates high-tech future new arctic rd center

 

  • Det anerkjente amerikanske tidsskriftet The New Yorker rapporterer om et forskningsprosjekt som har som formål å samle informasjon om tidligere endringer i isdekket i Artiskområdet, og bruke dette for å forutsi endringer i framtiden.

http://www.newyorker.com/tech/elements/a-new-map-of-the-arctic

 

  • Den liberale amerikanske nettavisen Huffington Post presenterer et blogginnlegg om hva de mener virkelig foregår i Arktis, og hvilke motiver de ulike landene har for sitt engasjement.  

http://www.huffingtonpost.com/peter-neill/whats-really-going-on-in_b_8462912.html

 

  • Den Alaska-baserte nettavisen Alaska Dispatch News skriver om hvordan oljeselskapet Shell tok sin beslutning om å avslutte letingen etter olje i Arktis, og mener dette ikke nødvendigvis betyr at de er ikke fortsatt er interessert i å bore i området.

http://www.adn.com/article/20151102/shell-leaves-door-open-future-exploration-alaskas-arctic

  • Finansavisen Wall Street Journal, en av USAs største aviser, melder at den kinesiske shippinggiganten Cosco har planer om å opprette en regelmessig fraktrute gjennom Arktis.

http://www.wsj.com/articles/chinese-shipper-cosco-to-schedule-regular-trans-arctic-sailings-1446133485

 

  • Podcast fra Scientific American om hvordan endringer i smeltingen av isdekket har påvirket migrasjonsmønstrene til ulike undervannsdyr i arktiske områder.

http://www.scientificamerican.com/podcast/episode/arctic-marine-mammals-swim-up-to-the-microphone/

  • Den amerikanske nettavisen US News and World Report rapporterer at den amerikanske og russiske kystvakten lover å styrke samarbeidet i respons til nye sikkerhets- og miljøhensyn etter at varmere temperaturer har åpnet nye havområder i nord.

http://www.usnews.com/news/us/articles/2015/10/30/coast-guards-of-arctic-nations-seek-deeper-cooperation

 

 

 

Nøkkelord