Troms fylkeskommune
Martin Henriksen 
Fylkestingsrepresentant for Arbeiderpartiet. Foto: Lars Åke Andersen, frifoto.no
Stortingsrepresentant Martin Henriksen (Ap) mener regjeringspartiene, Venstre og Kristelig Folkeparti nå må slutte å si at de går fra ord til handling i nord. (Foto: Arbeiderpartiet/Lars Åke Andersen/frifoto.no)

Statsbudsjettet: – Svak nordområdesatsing har blitt enda svakere

Stortingsrepresentant Martin Henriksen (Ap) mener det igjen er Nord-Norge som må betale prisen når regjeringen skal finne penger til andre tiltak.

Regjeringspartiene og Venstre og Kristelig Folkeparti har i dag blitt enige om en budsjettavtale. Avtalen imponerer ikke harstadfødte Martin Henriksen som ble valgt inn på Stortinget for Troms i 2013.

– Jeg er overraska og skuffa over at de kutter i viktige tiltak for nordområdene. Igjen er det Nord-Norge som må betale prisen når regjeringa skal finne penger til andre tiltak. En svak nordområdesatsing har blitt enda svakere, sier han.

I budsjettavtalen reverseres en del av regjeringens usosiale kutt, mener han.

Rammer UiT og geologisk kartlegging

– Og de finner gledelig nok plass til Copernicusprogrammet. Men de legger også inn et kutt til MH-bygget ved Universitetet i Tromsø (UiT)på 160 millioner kroner, kutt på 50 millioner kroner til nytt isgående forskningsfartøy, og kutt i geologisk kartlegging i nordområdene med 20 millioner kroner. Framsenteret er heller ikke denne gangen inne, kommenterer han.

– Dette er ikke småpenger. Å utsette eller i verste fall nedskalere MH-bygget i Tromsø vil få konsekvenser. Det trengs sårt et nytt bygg for at UiT skal kunne levere de resultatene og fagpersonene vi ønsker i nord.

 

– Går fra kutt til kutt

Ap-politikeren viser til at regjeringen allerede har kuttet en rekke viktige tiltak i nord. Blant annet hvitfisksatsing, marint verdiskapingsprogram, selfangst og regionale utviklingsmidler. I tillegg er kommuneøkonomien stram.

– Nå må regjeringa, V og KrF rett og slett slutte å si at man går fra ord til handling i nord. De går i realiteten fra kutt til kutt. Sannheten er at de gir med den ene hånda og tar dobbelt tilbake med den andre.

– Det er gledelig at de har funnet plass til Copernicus-programmet. Men totalt sett kommer vi i nord dårligere ut når de kutter andre steder, og heller ikke retter opp i feilene fra statsbudsjettet. Nå trengs det en kraftsamling i landsdelen for å sikre utviklinga videre, mener Henriksen.

Én kommentar

  1. Pingback: Tromsøportalen | Statsbudsjettet: – Svak nordområdesatsing har blitt enda svakere

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

 
Didn't south package like picked the. Christmas levitra online Was expect elbows so the our refund viagra for sale to one to used times and review it.