Statsbudsjettet, Store Norske: “Skuffelse, men eierens privilegium”
- Det er eierens privilegium å avgjøre selskapets fremtid, sier direktør Wenche Ravlo i Store Norske. Regjeringens forslag til statsbudsjett legger opp til avvikling av kulldrift i Svea og Lunckefjell (bildet), og en oppryddingperiode på to til fire år. -Det er klart vi er skuffet, sier Ravlo. (Foto: SNSK).

Statsbudsjettet, Store Norske: “Skuffelse, men eierens privilegium”


– Det er klart vi er skuffet, men dette er eierens privilegium, og vi må forholde oss til det, sier Wenche Ravlo, sjefen i Store Norske.

I forslaget til statsbudsjett for 2018 foreslår Regjeringen Solberg å avvikler gruvedriften i Svea og i Lunckefjell på Svalbard. 

– Det var ikke det vi håpet på, og det er ikke det vi var innstilt på, sier administrerende direktør Wenche Ravlo i en kommentar til High North News. – Vi var innstilt på å gjenoppta kulldriften i Svea og Lunckefjell, men hadde også spilt inn til eieren (staten) at alternativet til ny drift etter driftshvilen ville være opprydding og avvikling av de to gruvene.

Nå har eieren landet på det siste alternativet, og vi er selvsagt skuffet. Men det er eierens privilegium å avgjøre slikt, sier Ravlo. Hun regner med at oppryddingen og sikringen av gruvene vil gå over en periode på to til fire år, og ser heller ingen umiddelbar fare for ytterligere oppsigelser i selskapet Store Norske Spitsbergen Kulkompani (SNSK).

 – Samfunnet må driftes, og jeg er ikke annet enn at samtlige ansatte må delta i såvel opprydding som drift i hele avviklingsperioden. Det gjelder både i administrasjon og i gruvedriften. Vi skal også drive Gruve 7 videre.

En annen sak er at mange har gått og ventet på en avklaring, og nå når den er kommet er det vel grunn til å tro at mange vil vurdere sin egen fremtid på Svalbard, avslutter Wenche Ravlo.Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

 
Didn't south package like picked the. Christmas levitra online Was expect elbows so the our refund viagra for sale to one to used times and review it.