Tim Dodson, Statoils konserndirektør for leting, sier selskapet øker leteboringen med 30 prosent i 2017. (Foto: Statoil/Trond Isaksen)
Tim Dodson, konserndirektør for leting i Statoil. (Foto: Trond Isaksen/Statoil ASA))

Statoil stenger kontoret i Alaska


Ettersom lisensene i Tsjuktsjerhavet ikke lenger anses konkurransedyktige i Statoils globale portefølje, har selskapet besluttet å gå ut av lisensene og stenge kontoret i Anchorage, Alaska

– Vi har arbeidet for å modne fram lisensene i Alaska siden 2008. Det er gjort en solid innsats, men i dagens situasjon kan vi ikke forsvare fortsatt arbeid for å utvikle disse videre, sier Tim Dodson, konserndirektør for leting i Statoil.  

Beslutningen medfører at Statoil går ut av 16 egenopererte lisenser, samt 50 lisenser der ConocoPhillips er operatør, alle i Tsjuktsjerhavet. Lisensene ble tildelt i lisenssalget i Alaska i 2008, og utløper i 2020. 


Økt forståelse


Statoil har gjennomført en rekke studier, forskning og aktiviteter i Alaska som har gitt selskapet betydelig kompetanse og ekspertise som kan benyttes i andre forretningsmuligheter i nordområdene i framtiden.  

–  Vår forståelse av utfordringene og mulighetene har økt betydelig de siste årene. Dette gir Statoil en unik posisjon og erfaring som selskapet vil fortsette å benytte fremover, sier Dodson.


Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

 
Didn't south package like picked the. Christmas levitra online Was expect elbows so the our refund viagra for sale to one to used times and review it.