Statoil redegjør for Aasta Hansteen

Direktør for Aasta Hansteenprosjektet Torolf Christensen kommer i dag til Sandnessjøen. (Foto: Statoil)

Ordfører Bård Anders Langø  Alstahaug og fylkesråd Tomas Norvoll i Nordland møter tirsdag Torolf Christensen, som er direktør for Aasta Hansteen-prosjektet. 

Langø har tidligere krevd innsyn i beregningene til Statoil omkring kontrakten som glapp. Les artikkelen "Ber Statoil åpne seg" her.  

Alstahaugordføreren fikk i forrige uke støtte fra Norvoll, som mener det er i Statoil interesse å vise full åpenhet om beslutningsprosessene.  Møtet holdes på rådhuset i Sandnessjøen, og vil vare i to timer.  Ifølge Petropuls ville Plattform-prosjektet Aasta Hansteen gitt betydelig lokal aktivitet i 6-8 måneder, angivelig med 3-400 mann i sving til enhver tid. De lokale ringvirkninger var estimert til rundt 300 millioner kroner.  Derfor var Aasta Hansteenkontrakten viktig for regionen.  

Til tross for at kontrakten glapp, får Helgeland sterk økning i aktiviteten i forbindelse med feltutbyggingen på Aasta Hansteen.

- Basedriften under boring, utbygging, og drift av feltet, legges til Helgelandsbase. Helikoptertrafikk fra Brønnøysund.

-Subsea 7 legger sine marine operasjoner med sju-åtte konstruksjons- og subseafartøyer med base i Sandnessjøen.

- Byggingen av bunnrammene til subsea-utstyret på anlegget skal utføres Aker Solutions.

- Statoil har en sentral rolle i subsea-basen i Sandnessjøen.  

- Ranaselskapet Momek lager sugeankrene til feltinstallasjonen, og Wasco Energy skal klargjøre den 480 kilometer lange rørledningen Polarled i produksjonshallen på Mo. I tillegg fikk Molab nylig en rammekontrakt med Statoil for å utføre miljøanalyser fra hele den norske sokkelen.  

Mandag meldte Offshore.no at Helgelandsbase nå permitterer 21 ansatte.   - Årsaken er mindre boreaktivitet i områdene som Helgelandsbase normalt forsyner sier Jann Greger Winsents, administrerende direktør hos Helgelandsbase.

Spar-platformen
Spar-platformen. (Illustrasjon: Statoil)

Nøkkelord