Statoil er første norske selskap med Northern Partnerstatus i AEC. Her fra virksomheten på Melkøya utenfor Hammerfest. (Foto: Harald Pettersen/Statoil)
Statoil er første norske selskap med Northern Partnerstatus i AEC. Her fra virksomheten på Melkøya utenfor Hammerfest. (Foto: Harald Pettersen/Statoil)

Statoil er første norske partner i Arctic Economic Council


Statoil er blitt tatt opp som Northern Partner i Arctic Economic Council (AEC). 

– Vi er veldig glade for å kunne ønske Statoil velkommen til AEC. De blir en verdifull del av vår organisasjon, sier Tero Vauraste, styreleder i AEC. 

Organisasjonen ble etablert i 2014 i Iqaluit i Canada, og har som mål å legge til rette for næringsvirksomhet i Arktis, fremme en ansvarlig økonomisk utvikling og gi næringsperspektiv til arbeidet i Arktisk Råd. AEC har 42 medlemmer fra de åtte arktiske statene, og seks faste deltakerorganisasjoner. I perioden 2017-2019 er det Finland som sitter med formannskapet. 

De arktiske statene, og urfolksorganisasjonene som er med i rådet velger alle inntil tre representanter som til sammen utgjør rådet med 42 stemmer. I tillegg kan bedrifter være medlemmer på tre ulike nivå, Northern Partner, Southern Partner og Permafrost Partner. 

Statoil søkte for en måned siden om å få bli Northern Partner, et medlemskap for større bedrifter hjemmehørende eller med hovedkontor i en arktisk stat, og er nå blitt godkjent som første norske selskap. 

– Statoil er den ledende offshoreoperatøren i Barentshavet, og har stor erfaring med å operere i Arktis. Jeg er beæret over å ha dem med som medlem, og ønsker dem velkommen som en ressurs i det videre arbeidet i AEC, sier Erling Kvadsheim, nestleder i AEC-styret og internasjonal direktør i Norsk Olje og Gass.

– Arktisk økonomisk råd har potensial til å være en viktig arena for å etablere en felles forståelse av mulighetene og utfordringene i Arktis. Statoil mener det er viktig å ta med vår kunnskap og erfaring til dette forumet, lytte og lære av andre, og å delta i diskusjonenene, sier Toril Inga Røe Utvik, leder for Statoils virksomhet i Arktis. Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

 
Didn't south package like picked the. Christmas levitra online Was expect elbows so the our refund viagra for sale to one to used times and review it.