Sølv til Mineralklynge Norge

Tor-Arne Bellika og Eivind Petershagen fra Innovation Performance er de eneste i Norge som er godkjent av ESCA til å gjennomføre slike revisjoner. Her gratulerer Bellika en fornøyd prosjektleder Rune Finsveen. (Foto: Mineralklynge Norge).
Mineralklynge Norge har – som første klynge i landet – fått europeisk sølvgodkjenning.


Mineralklynge Norge har – som første klynge i landet – fått europeisk sølvgodkjenning.

Sølvgodkjenning innenfor Cluster Management Excellence tildeles av European Secretariat for Cluster Analysis (ESCA), og Mineralklynge Norge er den første norske klyngen som har fått denne sertifiseringen.

En fin anerkjennelse

Mineralklyngen er vurdert på: Samarbeid innad i klyngen, arbeidsgrupper og aktiviteter og tjenester innenfor klyngeledelsen.

- Vi er glade for anerkjennelsen, sier prosjektleder Rune Finsveen.

- Dette er et bevis for at vi har jobbet riktig, og en viktig motivasjon for videre forbedring som til syvende og sist skal komme medlemmene til gode.

En samarbeidsarena

Mineralklynge Norge har vært gjennom denne type benchmarking to ganger før, og har hatt bronse-godkjenning. Sist klyngen ble vurdert var i 2016.

Mineralklynge Norge er en samarbeidsarena med fokus på forskning, innovasjon og kompetanseutvikling i mineralnæringen. Her samarbeider bedrifter, FoU- og utdanningsinstitusjoner om å skape vekst og utvikling i næringen, og bidra til et grønt skifte og ny industriell aktivitet i Norge.

Gruve- og prosessindustri

Klyngen består av 32 medlemmer, flere av dem konserner med både gruvedrift og prosessindustri.

Mineralklynge Norge har nylig åpnet en mineralmodul ved Newton-rommet i Sørfold i Nordland.



Nøkkelord