Schjøtt-Pedersen ny styreleder i Sparebank1 Nord-Norge

- En utrolig spennende utfordring, sier den tidligere statsråden.
Valgt i representantskapet i dag. 

Karl Eirik Schjøtt-Pedersen er i dag valgt som ny styreleder i Sparebank1 Nord-Norge.

- Jeg har hele mitt liv levd i spennet mellom finans og distrikt. I SpareBank 1 Nord-Norge får jeg mulighet til å jobbe med begge deler. Med det får jeg også muligheten til å jobbe for banken – og for Nord-Norge. Det er en utrolig spennende utfordring, sier finnmarkingen.

Karl Eirik Schjøtt-Pedersen har bred erfaring fra den norske rikspolitikken. Han er tidligere fiskeriminister (1996-97), finansminister (2000-01), statssekretær og stabssjef ved statsministerens kontor (2006-09), og statsråd ved statsministerens kontor (2009-13). Han har vært stortingsrepresentant for Finnmark Ap i perioden 1985 til 2009. 

- Kjell Olav Pettersen har gjort en fantastisk jobb som styreleder i SpareBank 1 Nord-Norge de siste 10 årene. Da han ikke ønsket å ta gjenvalg, var målet å få inn en person med dyp kunnskap om Nord-Norge og engasjement for nordnorsk næringsliv og næringspolitikk. Valget falt da naturlig på Karl Eirik Schjøtt-Pedersen. Som leder av Stortingets finanskomite og som finansminister har han også opparbeidet seg spesiell kunnskap om finansnæringen, sier leder av valgkomiteen Charlotte Ringkjøb.



Resten av styret i Sparebank1 Nord-Norge består av Pål Andreas Pedersen (nestleder), Sonja Djønne, Hans-Tore Bjerkaas, Greger Mannsverk, Ingvild Myre, Anita Persen og Vivi Ann Pedersen.

Nøkkelord