Sanksjoner kan kutte Russlands BNP med 9 prosent
Det internasjonale pengefondet IMF mener Russland kan miste 9 prosent av bruttonasjonalproduktet som en følge av de vestlige sanksjonene knyttet til Ukraina-krisen.


Det melder både norske NTB og The Moscow Times.

Den umiddelbare effekten av sanksjonene, og de mange mot-sanksjonene, er ventet å ta mellom 1 og 1,5 prosent av landets bruttonasjonalprodukt (BNP). Sett i et lengre perspektiv, over de neste fem årene, mener IMF at tallet vil øke til 9 prosent.

De nærmeste årene ventes en svak økonomisk vekst i Russland, på rundt 1,5 prosent årlig. Dersom man går tilbake til 2007 lå den økonomiske veksten – til sammenligning – på rundt 7 prosent.

– Effekten av sanksjonene, sett i forhold til ekstern adgang til finansmarkedene og ny investeringsteknologi, vil vedvare, heter det i en uttalelse fra IMF.

Lave oljepriser internasjonalt rammer russisk oljeeksport, og det legger også et ekstra press på rubelen og den russiske regjeringens finanser, skriver The Moscow Times.

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

 
Didn't south package like picked the. Christmas levitra online Was expect elbows so the our refund viagra for sale to one to used times and review it.