Russland planlegger i alt 10 redningssentra i nord. Foto fra Nord-News.ru
Russland planlegger i alt 10 redningssentra i nord. Foto: Skjermdump fra Nord-News.ru

Russland åpner to nye redningssentraler i nord

To nye redningssentra skal åpnes i Murmansk og i Nadym, melder russiske myndigheter, ifølge nettstedet Ria Novosti. Dermed skal fem av totalt ti planlagte sentra være på plass.

Det russiske ministeriet for nødhjelp annonserte i 2013 at man har til hensikt å etablere 10 redningssentra i nordområdene, og tre er allerede på plass i Naryan-Mar, Arkhangelsk og Dudinka. Nå varsles åpning av ytterligere to – i Murmansk og Nadym.

1000 arbeidsplasser

Redningssentrene er et ledd i beredskapen i arktiske områder og skal etter hvert sysselsette nesten 1000 personer, hevder ministeriet. De skal være svært mobile og godt utrustet for redningsoppdrag, brannslukking og andre hendelser i nord.

Atomkraft

I de russiske nordområdene finnes det så vel atomkraftverk, hjemmehavner for atomdrevne isbrytere og ditto marinefartøy. I tillegg finnes der både kjemiske og eksplosive installasjoner og viktig infrastruktur for kommunikasjon, inkludert økende skipstrafikk, sies det fra russisk side.

Nettverk

-Det er interessant å få belyst at vi er med og skaper nettverk over landegrensene sier Professor Odd Jarl Borch ved Universitetet i Nordland, som også er prosjektleder for Marpart.

-Forskere fra Marpart skal delta på den offisielle åpningen av senteret i Arkhangelsk i september, og også holde foredrag på Emercom sin konferanse i denne forbindelse, sammen med representanter for Hovedredningssentralen.

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

 
Didn't south package like picked the. Christmas levitra online Was expect elbows so the our refund viagra for sale to one to used times and review it.