LNS vil selge upolerte rubiner om få uker

LNSGG vil starte uttak av rubiner fra gruven i Aappaluttoq om noen få uker, hvis alt går etter planen. (Foto: TNG)
Rubinproduksjonen skal komme i gang snarest, forhåpentligvis om en måneds tid, sier styreleder i LNS Greenland, Gunnar Moe.

Rubinproduksjonen skal komme i gang snarest, forhåpentligvis om en måneds tid, sier styreleder i LNS Greenland, Gunnar Moe.

Etter at LNSGG (Leonhard Nilsen og sønner Greenland Gems) fikk lisens fra de grønlandske selvstyremyndighetene i forrige uke, har arbeidet med å starte rubingruvedriften i Aappaluttoq igjen, pågått for fullt. 

- Vi er i startfasen nå, og regner med å komme i gang med selve ferdiggjøringen av prosessanlegget i løpet av denne uken, sier Gunnar Moe, som er styreleder både i LNS Greenland (LNSG) og i LNSGG - i tillegg til å være utviklingsdirektør i LNS-konsernet.

- Ferdiggjøringen regner vi med vil ta mellom fire og seks uker, og samtidig med dette vil vi starte uttak av malm i løpet av få uker, vi håper på månedsskiftet november-desember. 

Den grønlandske avisen Sermitsiaq.ag skriver i dag at LNSGG skal utvinne rubiner gjennom hele vinteren, og selge dem upolert

- Det konkursrammede selskapet True North Gems Greenland (TNGG) hadde en kontrakt med selskapet China Stone om salg av rubiner for verdensmarkedet. Hvordan er ståa for den avtalen nå, etter at dere har overtatt alene? 

- Når det gjelder salg av rubiner er vi i dialog med flere ekstisterende aktører, blant annet True North Gems (TNG) i Canada. Konkrete avtaler kan vi imidlertid ikke kommentere nå, men vi er komfortabel med at vi skal ha på plass et godt salgs og markedsapparat frem til vi skal ut i markedet. Siden det er flere mulige løsninger på dette kan vi ikke gå inn i detaljer nå, sier Moe.

- Hvis dere forhandler med TNG i Canada om en salgsavtale, hvordan har det seg at TNG selv, i sin tid, ville ha en avtale med China Stone?

- Avtalen med China Stone kan jeg ikke kommentere, ei heller TNG. Men man må også huske at TNG har andre forekomster andre steder de ønsker å utvikle.

- Forholdet mellom TNG og LNS er bra, også etter konkursen og overtagelsen?

- Jeg kan bekrefte at vi har et godt forhold til TNG, sier Gunnar Moe.







- Vi vil starte rubinuttaket så snart som mulig, og håper på månedsskiftet november-desember, sier styreleder i LNS Greenland, Gunnar Moe.  (Foto: Rana Gruber).
- Vi vil starte rubinuttaket så snart som mulig, og håper på månedsskiftet november-desember, sier styreleder i LNS Greenland, Gunnar Moe. (Foto: Rana Gruber).

Nøkkelord