Rubindirektøren på Grønland er meget optimistisk

Direktøren i True North Gems Greenland, Bent Olsvig Jensen (t.v. på bildet) er svært optimistisk med tanke på å få på plass den siste finansieringen for rubingruven på Grønland. Til høyre står direktøren i True North Gems, Canada, Nocholas Houghton. (Foto: TNG).
Restfinansieringen av rubingruven på Grønland skal snart være i havn. Selskapet tror på produksjonsstart på sensommeren.

 

Restfinansieringen av rubingruven på Grønland skal snart være i havn. Selskapet tror på produksjonsstart på sensommeren.

Det canadisk-norske gruveselskapet True North Gems Greenland (TNGG) har jobbet hardt for å få på plass den siste finansieringsbiten for å komme i gang med kommersiell produksjon av rubiner fra gruven i Qeqertarsuatsiaat/Aappaluttoq på Grønland. 

I slutten av april sa styrelederen i norskeide LNS Greenland, Gunnar Moe at «pengene er like om hjørnet». Det norske selskapet LNS (Leonhard Nilsen & sønner) eier 27 prosent av TNGG.

Meget optimistisk

Administrerende direktør i True North Gems Greenland A/S, Bent Olsvig Jensen understeker nå overfor High North News at han er “meget optimistisk”, og at man nå er inne i en såkalt due diligence prosess, en fullstendig gjennomgang av selskapet og prosjektet sammen med en interessert investor.

-Jeg er meget optimistisk, og denne prosessen går meget godt, sier Olsvig Jensen.

Glidende overgang

Selskapet mangler 12 millioner canadiske dollar (ca 80 mill NOK) for å komme over fra prospekteringsfasen til produksjon – noe som er en glidende overgang, ifølge Olsvig Jensen.

-Vi arbeider fremdeles etter en plan om at vi skal foreta det første kommersielle salg av rubiner i løpet av sensommeren, sier direktøren, som ikke vil røpe noe om hvilken investor det er forhandlinger med.

Ingen motsetning

I april annonserte det canadiske morselskapet True North Gems også et samarbeid med finansieringskonsulentene Endeavour nettopp for å få på plass ytterligere kapital. 

-Den investoren vi forhandler med for TNG Greenland var på banen før avtalen med Endeavour, men det er ingen motsetning i dette, presiserer Olsvig Jensen.

-TNG, som jo er et prospekterings- eller leteselskap, trenger investorer også til andre prosjekter.

En total gjennomgang

En due diligence prosess er en komplisert og omfangsrik affære, der man gjennomgår alle sider ved selskapet, leter etter eventuelle svakheter, uforutsette kostnader etc., før man eventuelt foretar en investering.

-Hvis det blir en investering til slutt, så er jo det også en god attest eller anbefaling for oss, sier Bent Olsvig Jensen til HNN, men legger til at for gruven i Aappaluttoq er dette den siste kapitaltilførselen man har behov for.




Nøkkelord