Rubinavklaring rett rundt hjørnet

Styreleder i LNS-Greenland, Gunnar Moe, venter avklaring om kort tid, på om selskapet får lisens for rubingruven på Grønland. (Foto: TNG og Rana Gruber).
-Vi er i løpende kontakt med grønlandske myndigheter og venter en avklaring for rubingruven i de nærmeste dagene.


-Vi er i løpende kontakt med grønlandske myndigheter og venter en avklaring for rubingruven i de nærmeste dagene.

Styrelederen i LNS-Grønland, Gunnar Moe, er optimistisk med tanke på at selskapet får overta lisensen for rubingruven i Aappaluttoq på Grønland etter konkursen tidlig i september.

Nært forestående

-Vi venter en avgjørelse i løpet av de første dagene denne uken, kanskje allerede tirsdag, sier Moe til High North News. Han understreker at han ikke tar noe for gitt med tenke på resultatet, men også at kontakten med myndighetene har vært god og konstruktiv helt siden konkursen var et faktum.

-Vi har gjort det klart at vi måtte ha en rask behandling om det i det hele tatt skulle være mulig å komme i gang inneværende år. Vinteren på Grønland er i rask anmarsj, og årets produksjonssesong er allerede tapt.

Budsjetterer med 0-inntekt

Vi kan imidlertid få startet avdekning og tilgangen til malmen og kanskje produsere noe i år, men vi har ikke budsjettert med inntekt på denne siden av nyåret, sier Gunnar Moe, som også er utviklingsdirektør i LNS-konsernet.

På direkte spørsmål kan ikke Moe si noe om hvor mye det konkursrammede True North Gems Greenland (TNGG) hadde budsjettert med på inntektssiden i år, da planene var at rubinproduksjonen skulle starte allerede i april-mai.

Mellom 60 og 70 årsverk

-I våre planer for det nye selskapet har vi imidlertid prognosert en inntekt på mellom 250 og 300 millioner danske kroner i 2017. I TNGG var det uansett ikke budsjettert med en hel halvårs inntekt, gitt oppstartusikkerhet osv, sier Moe.

LNSG legger opp til en gradvis opptrapping av gruvedriften, og regner med å sysselsette mellom 60 og 70 årsverk når produksjonen går for fullt, forhåpentligvis i løpet av 2017.




Nøkkelord